Λίβανος: O οδηγός Uber που βίασε και σκότωσε 30χρονη καταδικάστηκε σε θάνατο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε θάνατο καταδικάστηκε την Παρασκευή από δικαστήριο του Λιβάνου ένας οδηγός της εταιρείας Uber για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας υπαλλήλου της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό.

Η επιβολή της θανατικής ποινής για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι συνήθης πρακτική στον Λίβανο, όμως την τελευταία 15ετία δεν έχει εκτελεστεί κανείς θανατοποινίτης, καθώς εφαρμόζεται ένα ανεπίσημο μορατόριουμ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017 το άψυχο σώμα της Ρεμπέκα Ντάικς, 30 ετών, βρέθηκε στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στη Βηρυτό. Ο δράστης βίασε τη γυναίκα και την έπνιξε με ένα σχοινί, ενώ στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της στον δρόμο.

Ο οδηγός συνελήφθη πολύ σύντομα, αφού η αστυνομία εντόπισε το όχημά του χάρη στις κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητοδρόμου. Την ίδια ημέρα ένας εκπρόσωπος της Uber καταδίκασε «αυτήν την αδιανόητη βίαιη ενέργεια» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος αλλά και την δέσμευση της εταιρείας να συνεργαστεί στην έρευνα.

Την ίδια ημέρα ένας εκπρόσωπος της Uber καταδίκασε «αυτήν την αδιανόητη βίαιη ενέργεια» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος αλλά και την δέσμευση της εταιρείας να συνεργαστεί στην έρευνα.

Η επιβολή της θανατικής ποινής για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι συνήθης πρακτική στον Λίβανο, όμως την τελευταία 15ετία δεν έχει εκτελεστεί κανείς θανατοποινίτης, καθώς εφαρμόζεται ένα ανεπίσημο μορατόριουμ.   Απόφοιτος των πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Μπίρκμπεκ η Dykes είχε δουλέψει στην Λιβύη και στο Ιράκ. Μετά τον θάνατό της η οικογένειά της θέσπισε έναν οργανισμό για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.

Οι βρετανικές αρχές χορηγούν υποτροφίες με το όνομά της σε γυναίκες από τον Λίβανο και την Παλαιστίνη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.