ΚΙΝΑΛ: Να παραταθεί ο νόμος για την προστασία της α΄ κατοικίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Απροστάτευτη αφήνει και πάλι την πρώτη κατοικία η κυβέρνηση» δηλώνει το ΚΙΝΑΛ, «παρά τις διαφημιζόμενες από χθες το βράδυ βελτιώσεις του ν. 4605 του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον είχαμε καταγγείλει για τους περίφημους “κόφτες”, την ατελέσφορη και πολύπλοκη διαδικασία, κυρίως όμως γιατί έθεσε ημερομηνία λήξης στην προστασία που παρείχε ο ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, με τη λήξη της προστασίας του ν. 3869/2010 στο τέλος του έτους, τον μικρό αριθμό αιτήσεων και τον ελάχιστο αριθμό που έχουν εγκριθεί προς διευθέτηση, ο κίνδυνος των μαζικών πλειστηριασμών είναι πλέον ορατός.

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως, «αντί για τις ασπιρίνες που μοιράζει από χθες η κυβέρνηση», θα επαναφέρει τις προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας που είχε καταθέσει με πρόταση Νόμου το 2018. Ζητεί δε από την κυβέρνηση, ως ελάχιστο πρώτο βήμα, να παρατείνει τουλάχιστον για ένα έτος την προστασία του ν. 3869/2010, ώστε στο διάστημα αυτό να αναζητηθούν οι προσφορότερες λύσεις και να αποτραπεί ο κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσει ανάλογη τροπολογία στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε χθες η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.