Κεραμέως: Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με ανάρτηση στα social media καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή από το Ιράν στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά πως “καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε περιστατικό ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Κάθε παιδί έχει πρόσβαση και δικαίωμα στη γνώση, και το σχολείο αγκαλιάζει όλους, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις”.
Να θυμίσουμε πως όπως καταγγέλθηκε το πρωί της Τετάρτης, θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε προσφυγόπουλο από το Ιράν, που φοιτά στην 1η Γυμνασίου σε σχολείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο μαυροφορεμένοι άνδρες με κουκούλες πλησίασαν τον μαθητή, του χάραξαν το χέρι με μαχαίρι και τον απείλησαν να μην ξαναπάει σχολείο γιατί «θα πάθει πολύ χειρότερα». Την καταγγελία έκανε ο διευθυντής του σχολείου του μαθητή.

Για να συζητήσει το θέμα συγκάλεσε συνεδρίαση η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. “Ήταν ένα ρατσιστικό περιστατικό, απειλήθηκε ένα μικρό προσφυγάκι και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και απειλώντας το να μην ξαναπάει στο σχολείο. Δίνουμε έναν αγώνα χρόνια τώρα για να ενταχθούν στην εκπαίδευση όλα τα προσφυγόπουλα, να έχουμε τάξεις υποδοχής. Έχουμε αρκετά προσφυγόπουλα στον Δήμο, τα οποία οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές τα έχουν αγκαλιάσει και τα βοηθούν. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να απαντήσει σε τέτοια ρατσιστικά περιστατικά και να μην αφήνει περιθώρια σε άτομα με φασιστικές συμπεριφορές να εκφοβίζουν και να εκτοξεύουν απειλές σε βάρος προσφύγων” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ, Γ. Λαθήρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή αυτό το σοκαριστικό περιστατικό, εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, καλώντας τον “να σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.