Κεφαλογιάννης: Ο ΦΠΑ ρίχνει τις τιμές στις αστικές συγκοινωνίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα (ΜέΡΑ25), υποστήριξε ότι «αναφορικά με την εξέταση της μείωσης του κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της φορολογικής πολιτικής, θα εξετάσει και τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές. Θυμίζουμε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης το 2016 αυξήθηκε το κόμιστρο από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ».

Εξαιτίας της πτώσης των εσόδων του ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ), η μείωση της τιμής του εισιτηρίου δεν αποτελεί εύκολο εγχείρημα.

Τι συμβαίνει με τα έσοδα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, τα έσοδα των συγκοινωνιών παρουσίασαν αύξηση το 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία όμως προήλθε από την καταβολή των δαπανών από τα υπουργεία και από πρόστιμα, και όχι από τις πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών.

Τα έσοδα της ΟΣΥ το 2018 από πωλήσεις εισιτηρίων ανήλθαν σε 49,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρεία εισέπραξε 25,4 εκατομμύρια ευρώ από κάρτες και 19,6 εκατομμύρια ως αποζημίωση από υπουργεία για την παροχή υπηρεσιών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.