“Γι΄αυτό μου επιτέθηκε” – Τι λέει ο 15χρονος μαθητής από την Αμαλιάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε οπαδικές διαφορές φαίνεται ότι οφείλεται το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σε Λύκειο της Αμαλιάδας όπου 16χρονος μαχαίρωσε 15χρονο μαθητή του ίδιου σχολείου, όπως προκύπτει από τα όσα είπε το θύμα, σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο 15χρονος μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ενώ το συμβάν έχει προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση και προβληματισμό.

“Ήμουν με την παρέα μου στο προαύλιο του σχολείου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Κάποιοι που τον έβλεπαν να έρχεται μου είπαν “πρόσεχε”. Τότε εγώ γύρισα το κεφάλι μου αριστερά και τον είδα να προσπαθεί να με μαχαιρώσει στο πρόσωπο. Σήκωσα το χέρι μου και με βρήκε κάτω από τον αγκώνα. Μετά μου έριξε μία στην πλάτη και έφυγε” είπε αρχικά στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ο 15χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης είχε πραγματοποιήσει και στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. “Το είχε κάνει πριν από λίγο διάστημα σε παιδί και έξω από το σχολείο”.

Όσον αφορά στα αίτια της αιματηρής επίθεσης, ο ανήλικος μαθητής που τραυματίστηκε είπε: “Πιο παλιά, η παρέα του ήθελε να με βάλει στη δική τους ομάδα. Μιλάμε για αθλητική ομάδα. Εγώ δεν ήθελα να μπω και από τότε άρχισε να με απειλεί ότι θα με μαχαιρώσει. Μου είχε πετάξει και ένα ξύλο χωρίς ευτυχώς να με πετύχει.”

“Είχε έρθει μια φορά στο σχολείο και μου είπε ότι θα μου επιτεθεί γιατί εγώ πείραξα ένα παιδί. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Του ζήτησα να μιλήσουμε ήρεμα αλλά εκείνος δεν είχε τέτοιο σκοπό”.

Ο 15χρονος τονίζει πως δεν απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου για τις απειλές που δεχόταν, επειδή πίστευε πως οι καθηγητές και ο διευθυντής δεν θα έκαναν τίποτα.

 

 

Λίγο νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, είχε μιλήσει η μητέρα του 15χρονου. Στα χέρια της κρατούσε τη μπλούζα που φορούσε το παιδί της, τη μέρα της επίθεσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη Γιάννης Χαλδής μετέφερε από την πλευρά του εντολέα στο newsit.gr μια ταπεινή όπως είπε, συγγνώμη. «Ο πελάτης μου μου ζήτησε να μεταφέρω μια ταπεινή συγνώμη εκ μέρους του προς το θύμα, προς τους γονείς του θύματος, προς την μικρή κοινωνία για την απαράδεχτη συμπεριφορά του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι σύμφωνα με την κατάθεση του εντολέα του, οι δύο μαθητές είχαν οπαδικές διαφορές. «Υπήρξε λογομαχία, το θύμα επιτέθηκε στον θύτη και ο θύτης αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, έβγαλε από το μπουφάν του ένα ανοιχτήρι που ανοίγουμε τα αναψυκτικά. Δεν ήθελε να τον χτυπήσει, ήθελε να τον φοβίσει αλλά η ζημιά έγινε» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλδή το όπλο δεν ήταν μαχαίρι καθώς σε τέτοια περίπτωση το τραύμα θα ήταν βαθύ. Τέλος ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλυψε ότι οι γονείς των παιδιών έχουν δημιουργήσει ένα καλό κλίμα, με τον πατέρα του δράστη να έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.