Φορτηγό γεμάτο μετανάστες και στην Ολλανδία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα περιστατικά των φορτηγών που κρύβουν στοιβαγμένους μετανάστες, στην αναζήτησή τους για ένα πέρασμα σε χώρες της Ευρώπης. Παραμένει άγνωστο αν αυτός είναι ο νέος τρόπος που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να βάλουν -έναντι αδράς αμοιβής- στην Ευρώπη τους μετανάστες ή αν απλά τώρα οι έλεγχοι είναι σχολαστικότεροι -αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας πιό εστιασμένα- μετά την τραγωδία στο Έσσεξ, όπου 39 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην καρότσα ενός φορτηγού.

Σήμερα άλλοι 16 μετανάστες, μεταξύ αυτών τέσσερις ανήλικοι, βρέθηκαν -ευτυχώς- ζωντανοί, καθώς κρύβονταν μέσα σε ένα φορτηγό, που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε φέριμποτ με κατεύθυνση την Αγγλία, από ένα λιμάνι της Ολλανδίας, έγινε γνωστό από την ολλανδική αστυνομία.

«Η βασιλική στρατιωτική αστυνομία ανακάλυψε 16 ξένους μέσα σε ένα φορτηγό στο Εμάιντεν», μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ολλανδίας, αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Το φορτηγό μετέφερε εξαρτήματα αυτοκινήτου, ανάμεσα στα οποία κρύβονταν οι μετανάστες, διευκρινίζεται.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας Τούρκος υπήκοος ηλικίας 45 ετών, εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών πριν από την επιβίβαση στο πορθμείο, λέγοντας ότι ακούει θορύβους στο ρυμουλκούμενο όχημα, εξήγησε η βασιλική στρατιωτική αστυνομία.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρήκαν μέσα στο φορτηγό 4 ανήλικα αγόρια, μια γυναίκα και 11 άνδρες, διαφορετικών υπηκοοτήτων.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Ο οδηγός συνελήφθη για διακίνηση ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.