Εγκαινιάστηκε η νέα ατομική έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου “Ο Άλλος Άνεμος” στην Cube – ΦΩΤΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την περασμένη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, μετά τις 20.00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης του εικαστικού Χρήστου Κεχαγιόγλου, με τίτλο «Ο Άλλος Άνεμος» – στην φιλόξενη Γκαλερί Cube της Λιάνας Ζωζά, στην οδό Μιαούλη 39, στην Πάτρα.

Για τον Χρήστο Κεχαγιόγλου αναφέρονται τα εξής με αφορμή την έκθεση στην Cube που θα ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2019.

“Ο άλλος άνεμος έρχεται από το φανταστικό αρχιπέλαγος, που παιδιά σαν ήμασταν, χτίσαμε την μυθολογία του και το ταξιδέψαμε. Ή μάλλον αυτό μας κάλεσε και μας ταξίδεψε, αλλά μεγαλώνοντας εμείς σταματήσαμε πια να το πιστεύουμε. Κι όμως ο άνεμος του δεν σταμάτησε ποτέ να πνέει ελεύθερα μέσα μας, είναι εκείνο το ανάλαφρο αεράκι που αισθανόμαστε που και που ν’ αναστατώνει τη λογική μας και να μας απελευθερώνει από τις ψευδαισθήσεις της καθημερινότητας. Έρχεται από τόσο μακριά, που στην πνοή του ακούγεται ακόμα η γλώσσα του πρώτου ανθρώπου, η γλώσσα των μάγων, η αρχαία γλώσσα της δημιουργίας. Ας αφουγκραστούμε μες στη ζωγραφική τον ψίθυρο του, που ονοματίζει μυστικά τα πράγματα και τα αναζητά μες στη βαθιά κι αρχέγονη οντότητα τους.”.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 – 14.00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00.

Κυριακή κλειστά.

Ανάμεσα στους φιλότεχνους που παρέστησαν στα εγκαίνια της έκθεσης του Χρήστου Κεχαγιόγλου ήσαν οι Ζέττα Ζάχου, Χαριτίνη Καρλιαύτη Σαρδελιάνου, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Αλεξάνδρα Παναγοπούλου, Μάγδα Παναγοπούλου, ο Αλέξης Σκαρμέας, ο Νίκος Καποδίστριας και οι Τάκης Καλοκαιρινός, Εύη Ανδριοπούλου, Αθηνά Θανοπούλου, Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου, η υπεύθυνη της Cube Λιάνα Ζωζά, ο Δημήτρης Λοτσάρης, η Τάνια Τσαμολιά, κ.α.

*Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1960. Ζωγραφίζει συστηματικά από το 1978 μέχρι σήμερα. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Παρίσι.

Έχει εργαστεί επί είκοσι τουλάχιστον χρόνια σαν art director και σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και στην διαφήμιση. Πειραματικές ταινίες και Video art έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ, αίθουσες τέχνης και μουσεία.

Έχει κάνει 36 ατομικές και πάνω από 70 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι του 2014 η Πινακοθήκη Κυκλάδων παρουσίασε στην Σύρο μια ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση του έργου του.

Έργα του έχουν πινακοθήκες, μουσεία και μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Εθνική Πινακοθήκη, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Βορέ, Πινακοθήκη Βογιατζόγλου και πολλά άλλα).

Έχουν εκδοθεί πολλά βιβλία, λευκώματα και μουσικές παραγωγές με έργα του (εκδόσεις Πατάκη, Κέδρος, Εν Πλω, Καλειδοσκόπιο, Κριτική, κ.α.)

Ο Κήπος της Χαράς, Ακρυλικά σε καμβά, 100 x 100 cm, του εικαστικού δημιουργού Χρήστου Κεχαγιόγλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.