Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της, καθώς σήμερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να κλείσει τον κύκλο των απολογιών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Ο  γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναμένεται να  καθίσει για πρώτη φορά στο εδώλιο κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία ήταν ο αρχηγός της “εγκληματικής οργάνωσης” που δρούσε υπό τη σκέπη του κόμματος, θα είναι ο τελευταίος που θα απολογηθεί. Θα κληθεί να απαντήσει για όλες τις έκνομες ενέργειες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα μέλη της οργάνωσης με κορυφαία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος «υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνε αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

Εκτιμάται βέβαια πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει πιστός στην γραμμή της πολιτικής δίωξης που ακολούθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.