Διάσημος ΥouΤuber πλαντάζει στο κλάμα επειδή τον απέκλεισαν από το Fortnite (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eνας YouTuber με περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνδρομητές αποκλείστηκε δια βίου από το παιχνίδι Fortnite, επειδή πιάστηκε στα πράσα να «κλέβει».

Ο FaZe Jarvis, όπως είναι το διαδικτυακό του ψευδώνυμο, χρησιμοποίησε «aimbots» (σ.σ. ένα βοηθητικό λογισμικό που επιτρέπει να στον παίκτη να πυροβολεί εχθρούς χωρίς να χρειάζεται να στοχεύσει με το όπλο του) κατά τη διάρκεια μιας online αναμέτρησης την οποία μετέδιδε ζωντανά στο YouTube.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, Epic Games, του επέβαλε αμέσως ισόβια απαγόρευση ως τιμωρία. Απαγορεύεται, επίσης, να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του Fortnite ή να δημιουργεί βίντεο σχετικά με το παιχνίδι, σύμφωνα με το SkyNews.

Ο Τζάρβις, 17 ετών, δημοσίευσε ένα απολογητικό βίντεο στο κανάλι του YouTube, όπου εμφανίζεται να κλαίει με λυγμούς, λέγοντας ότι «δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να αποκλειστώ για όλη μου τη ζωή».

«Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος από μέρους μου» είπε.

Το Fortnite Battle Royale, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένα παιχνίδι σκόπευσης με όπλα, όπου οι χρήστες παίζουν ως φανταστικοί σουπερήρωες και συναγωνίζονται ο ένας με τον άλλο για το ποιος θα είναι ο τελευταίος επιζών σε ένα τρομακτικό νησί.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Fortnite κοινότητας η εξαπάτηση δεν επιτρέπεται και οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων «μπορεί να οδηγήσει σε ενέργεια εναντίον του λογαριασμού του παίκτη μέχρι την οριστικό αποκλεισμό του».

Στο δικτυακό της τόπο, λέει επίσης: «Παίρνουμε την εξαπάτηση πολύ σοβαρά τόσο σε νομικά θέματα όσο και σε θέματα ανάπτυξης του παιχνιδιού».

Οι φίλοι του FaZe Jarvis συσπειρώθηκαν γύρω από τον αστέρα του YouTube, λέγοντας ότι η τιμωρία είναι πολύ σκληρή.

Πολλοί οπαδοί του χρησιμοποιούν στο Twitter το hashtag #FreeJarvis (σ.σ. Απελευθερώστε τον Τζάρβις) και μερικοί υποστηρίζουν ότι η εταιρεία παιχνιδιών ήταν πιο επιεικής σε εκείνους που έχουν πιαστεί για εξαπάτηση στο παρελθόν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.