«Άνθραξ ο θησαυρός για τον αυτοκινητόδρομο…» – Σκληρή επίθεση του Δημάρχου Πύργου στον Κ. Καραμανλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η έκπτωση της σοβαρότητας και της πολιτικής αντίληψης στη χώρα δεν έχει όρια. Πρόκειται για μια συμπεριφορά, που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική από τον υπουργό, Κ. Καραμανλή, ο οποίος φέρει ένα βαρύ όνομα, που μάλλον ουδεμία σχέση έχει. Η φύση δεν επιλέγει, που δίνει τα ονόματα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου, έκανε λόγο για απαράδεχτη συμπεριφορά με αφορμή την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή να το αποκλείσει από την συνάντηση- ενημέρωση, που έκανε ο δεύτερος στους αιρετούς της Ηλείας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος στην Αθήνα.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Αντωνακόπουλος «κάποιος παράγοντας από τον Πύργο, φρόντισε Κυριακή βράδυ το γραφείο του υπουργού Υποδομών να καλεί με νευρικότητα, όλους τους δημάρχους της Ηλείας την Δευτέρα να είναι στο γραφείο του κ. Καραμανλή, διότι είχε κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του έργου Πάτρα- Πύργος. Πήγαν οι δήμαρχοι, αλλά άνθραξ ο θησαυρός. Τους είπε πάλι ότι το έργο θα γίνει και ότι θέλει να το δώσει με παραχώρηση, κάτι το οποίο είχε συμβεί πριν από χρόνια και απεντάχθηκε το έργο.

Τότε το είχαν πάρει με 12% έκπτωση μεγαλοκατασκευαστές της χώρας (ψηφίστηκε στη Βουλή το 2007), καταλαβαίνετε ότι είναι σκανδαλώδες το ποσοστό αυτό, διότι στους δρόμους δίνουν 40-50%, καθώς ο δρόμος της Ηλείας δεν έχει ακριβά τεχνικά έργα. Τότε το παράτησαν το έργο, διότι στην παραχώρηση έπρεπε να διασφαλιστεί η συμμετοχή των τραπεζών. Σήμερα τράπεζες με την κρίση και την αφερεγγυότητα, που υπάρχει, θα βάλουν χρήματα για να γίνει το έργο έτσι;» διερωτήθηκε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Επίσης επισήμανε ότι είναι ανόητο σαν σενάριο το έργο να δοθεί να το κατασκευάσει η Ολύμπια Οδός σαν συνέχεια της Κορίνθου- Πατρών υπογραμμίζοντας ότι οι εργολάβοι, που έχουν εγκατασταθεί, που έχουν τηρήσει όλο το εθνικό και το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο, όταν η Ε.Ε. έχει εγκρίνει την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, «ποιος στην Ευρώπη θα δεχθεί να αφήσεις τα χρήματα μέσα να τα κάνεις παραχώρηση; Θα χαθούν τα 300 εκατ. ευρώ και θα ψάχνουμε από την αρχή άλλο χρηματοδοτικό πλαίσιο, για αυτό ο κ. Καραμανλής δεν λέει πότε θα ξεκινήσει το έργο, απλά αρέσκεται να λέει θα τελειώσει το 2023. Πείτε πότε θα ξεκινήσει; Για να τελειώσει κάτι πρέπει πρώτα να ξεκινήσει».

Όλα τα δημοτικά συμβούλια της Ηλείας ζητούν με ψηφίσματά τους ομόφωνα να συνεχίσει το έργο έτσι, όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «τι του είπαν οι δήμαρχοι του κ. Καραμανλή, που πήγαν στην Αθήνα; Του εξέφρασαν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων ή κάποιοι από αυτούς εντάχθηκαν στην ομάδα των «προθύμων»; 1 ή 2 είναι οι πρόθυμοι, είναι οσφυοκάμπτες , διότι η οσφυοκαμψία είναι διακομματική, η συμπεριφορά του ενδοτισμού και της υποταγής στις επιθυμίες των διοικούντων είναι διαχρονική, διακομματική, είναι μια επιδημία στην χώρα αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη μη πρόσκλησή του από τον υπουργό Υποδομών απάντησε ότι «αγγίζει τα όρια της φασίζουσας αντίληψης και πρόκληση στο δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Ο υπουργός κάνει πλάκα επί της ουσίας, σοβαρότης μηδέν στο θέμα» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «κάποιος άλλος δήμαρχος ρώτησε, που είναι ο δήμαρχος Πύργου και ο υπουργός απάντησε ότι «δεν τον κάλεσα εγώ», ως κατόρθωμα δηλαδή για τα εύσημα της ηρωικής πράξης ο υπουργός και είχαμε μια στενοχώρια. Χάσαμε από την ζωή μας αυτή την μεγάλη ευκαιρία. Δεν ξέρει που βρίσκεται και τι λέει, διότι αυτά, που λέει δεν αντέχουν σε σοβαρή κρίση, δεν ξέρω τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει απέναντι σε άλλο κατασκευαστικό λόμπι. Δεν βγαίνουν αυτά, που λέει».

Από την κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο παρουσία αιρετών, φορέων και πολιτών του νομού αποφάσισαν την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου «Πανηλειακό Θεσμικό Μέτωπο», το οποίο αποτελείται από 17 μέλη αιρετών και την πραγματοποίηση γενικής απεργίας στην Ηλεία αρχές Δεκεμβρίου. «Θα αποκαλύψουμε την δόλιο προσπάθεια κάποιων, διότι τους ξεπέρασε ο λαός , έχουν μείνει θλιβερές ουρές του παρελθόντος. Εμείς προχωράμε και έχουμε όλες τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που είναι καταπέλτης, τώρα αν κάποιοι δήμαρχοι έχουν αλλάξει απόφαση και πάνε κόντρας στα δημοτικά τους συμβούλια να το πουν».

Μάλιστα για την αιτιολογία του κ. Καραμανλή ότι ο κ. Αντωνακόπουλος δεν προσκληθεί, επειδή προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε κινήσεις, που τον εκθέτουν, σχολίασε ότι «είπε ο κ. Καραμανλής ότι δεν με κάλεσε, διότι δεν τους ζήτησα ποτέ να με ενημερώσει λέει ψέματα. 8/10 του έχω στείλει εμαιλ, που ζητάμε συνάντηση μαζί του όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας, ακόμα και έτσι να ήταν δεν έχει το δικαίωμα αυτός ως υπουργός , ως δημόσιο αξίωμα, ως αιρετός να προγραμματίζει και να προδιαγράφει ποιους δέχεται και ποιους όχι. Δεν το έχει το δικαίωμα από κανέναν και πρώτα-πρώτα από την δημοκρατία. Πρέπει να καταλάβει ότι ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς. Είναι ντροπή αυτή η συμπεριφορά, χαρακτηρίζει πολιτικούς άλλων εποχών, ήθελε κοινωνικά φρονήματα ο κ. Καραμανλής να του πάω για να με δεχτεί, όπως είναι υποχρεωμένος να μας δεχτεί στο υπουργείο; Είναι θεσμική απρέπεια , προσβολή στους δημότες του πύργου και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό της χώρας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.