Βραζιλία: Η στιγμή που 7ωροφη πολυκατοικία καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενα επταώροφο συγκρότημα κατοικιών κατέρρευσε στη Φορταλέζα της βόρειας Βραζιλίας, με το Πυροσβεστικό Τμήμα να επιβεβαιώνει πως τουλάχιστον ένα άτομο είναι νεκρό και ένα άλλο τραυματίστηκε ενώ η αναζήτηση για τυχόν επιζώντες συνεχίζεται.

Σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο και τα ασθενοφόρα, σύμφωνα μα μαρτυρίες, παραλαμβάνουν τραυματίες και τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι προκάλεσε την κατάρρευση αλλά περίπου δώδεκα άνθρωποι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στα ερείπια. Κάποιοι από αυτούς δείχνουν σημάδια ζωής και επικοινωνούν με τους διασώστες. Πέντε άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, το κτίριο κατοικιών βρίσκεται στη συνοικία Ντιονίσιο Τόρες και και έπεσε περίπου στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα)

Η στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου κτιρίου.

Οπως φαίνεται και στις εικόνες, η πολυκατοικία καταρρέει ξαφνικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ένα παχύ σύννεφο σκόνης σκεπάζει την περιοχή.

Τα κτίρια που βρίσκονται κοντά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετά την κατάρρευση και κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το κτίριο, ηλικίας 40 ετών, φέρεται να βρισκόταν υπό ανακαίνιση. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συμβουλευτεί να μείνουν εκτός γειτονιάς για κάποιες ημέρες, λόγω φόβων για πιθανές εκρήξεις από τη διαρροή αέριου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.