Τζόνσον: Πιθανή μια συμφωνία για το Brexit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μιλώντας στους κορυφαίους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης μιας νέας συμφωνίας για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η συμφωνία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Σημείωσε είπε ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που εκκρεμούν προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία για το Brexit, και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Ο πρωθυπουργός έκανε μια ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την πρόοδο στις εν εξελίξει συνομιλίες για το Brexit, είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστεί μια καλή συμφωνία αλλά ακόμη δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο και ότι παραμένουν θέματα που εκκρεμούν», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

«Όλα ξεκάθαρα σε λίγες ώρες», είπε ο Τουσκ
«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

«Οι βάσεις μιας συμφωνίας είναι έτοιμες και, θεωρητικά, αύριο θα μπορούσαμε να επικυρώσουμε αυτή τη συμφωνία με τη Βρετανία», δήλωσε ο Τουσκ στους πολωνούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε συμφωνία; Πως θα έχουμε νέα παράταση που θα αφαιρέσει από το όλο εγχείρημα ακόμη περισσότερους… πόντους σοβαρότητας;

Όπως και να έχει, υπενθυμίζουμε πως το Brexit -υποτίθεται- πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η ΕΕ -υποτίθεται πως- δεν συζητά καν το ενδεχόμενο παράτασης και ο Μπόρις Τζόνζον -υποτίθεται πως- ανέβηκε στην πρωθυπουργία ξεκαθαρίζοντας πως το Brexit θα γίνει στις 31 του μήνα με ή χωρίς συμφωνία.

Με τόσα… μπρος – πίσω πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί.

Λογικά θα ξέρουμε σε λίγες ώρες

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.