Ο Τζόκερ και η διάταξη… Μεταξά!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός πατρινός δικηγόρος και τ. βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, εκφράζοντας μια σωστή οπτική, γύρω από τις… συλλήψεις σε κινηματογράφο που προέβαλε την ταινία Τζόκερ:

Βάλουν όλοι, κατά των δύο δημοσίων υπαλλήλων και των αστυνομικών αρχών, οι οποίοι είχαν – και ως απλοί πολίτες – την υποχρέωση να αναφέρουν παραβίαση του νόμου και κανένας δεν ασχολείται με την ύπαρξη του νόμου (445/1937 Περί Κινηματογράφου) – αυτού καθ’ εαυτού -, ο οποίος, όσον αφορά στη συγκεκριμένη διάταξη, ισχύει ανελλιπώς και σε άψογη καθαρεύουσα !! από την περίοδο Μεταξά.
Ούτε βεβαίως μας απασχολεί ότι ο σημερινός 17άρης, θεωρείται ώριμος να ΨΗΦΙΖΕΙ αλλά ανώριμος να παρακολουθήσει και να κρίνει μια κινηματογραφική ταινία.
Θα ανέμενα από τους αρμόδιους Υπουργούς αντί να επιχειρούν κατάργηση των νόμων στην πράξη, να εισαγάγουν ΑΜΕΣΩΣ προς ψήφιση διάταξη που να τροποποιεί τη διάταξη του Μεταξά και συγχρόνως να αντιστοιχεί την ηλικιακή “ανωριμότητα” των νέων με την “ωριμότητα” του εκλογικού δικαιώματος.
( Να υπενθυμίσω ότι ο πιο πάνω “Μεταξικός νόμος”, τροποποιήθηκε το 2016 (Ν.4442/2016,) μόνο ως προς ορισμένες του διατάξεις και όχι ως προς τις επίμαχες, που μας απασχολούν σήμερα)

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.