Τρίτο «όχι» της Βουλής στον Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τρίτη φορά, ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη που απαιτούνταν στη Βουλή των Κοινοτήτων, προκειμένου να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία.

Ο Τζόνσον είχε καταθέσει πρόταση για προσφυγή στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Σε αυτή, 299 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 70 κατά, κάτι που σημαίνει ότι υπολείπονταν 135 ψήφοι προκειμένου ο Βρετανός πρωθυπουργός να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία (τα δύο τρίτα) ώστε να εγκριθεί το αίτημά του για εκλογές.

Ο Μπόρις Τζόνσον- που σήμερα αποδέχθηκε απρόθυμα την παράταση του Brexit- έχει αποτύχει άλλες δύο φορές στην προσπάθειά του να στηθούν πρόωρες κάλπες στη Βρετανία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 298 είχαν ψηφίσει υπέρ και 56 κατά, κάτι που σήμαινε ότι υπολείπονταν 136 ψήφοι για την ενισχυμένη πλειοψηφία. Στις 9 Σεπτεμβρίου, 293 βουλευτές είχαν ψηφίσει υπέρ και 46 κατά, δηλαδή ο Τζόνσον είχε 141 ψήφους λιγότερες.
Μπόρις Τζόνσον: Καταθέτουμε πρόταση για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Μιλώντας αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει απόψε νέα πρόταση, για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Δεν μπορεί αυτή η Βουλή να κρατά πλέον όμηρο αυτή τη χώρα. Αυτή η παράλυση δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Τώρα που έχουμε συμφωνία για το Brexit και έχει φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο άτακτης εξόδου, είναι καιρός οι εκλογείς να επιλέξουν. Να αντικαταστήσουν αυτό το δυσλειτουργικό κοινοβούλιο, για να προχωρήσει το Brexit», τόνισε ο Τζόνσον.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.