Τραπεζίτης έκοψε το νερό στους υπαλλήλους για οικονομία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους ως νέος αντιρπρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ινδονησίας, ο Αρμάντ Χαρτόνο έκανε μια ανησυχητική διαπίστωση. Οι υπάλληλοι όταν τελείωνε το ωράριό τους και αποχωρούσαν από τα γραφεία τους άφηναν πίσω τους μισογεμάτα ποτήρια με νερό.

Η αντίδραση του Χαρτόνο ήταν αστραπιαία. Το επόμενο πρωί ανακοίνωσε τον άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης νερού στα κεντρικά της PT Bank Central Asia.

Mάλιστα οι Economic Times σε ρεπορτάζ που αναφέρεται στο περιστατικό γράφει: «Αυτός ο αυστηρός έλεγχος κόστους»- ακόμη και στο νερό που πίνουν οι εργαζόμενοι- «είναι απλώς ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τράπεζα κατόρθωσε να μειώσει τις δαπάνες και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της και να προσελκύσει επενδυτές»(!).

Αυτές οι περικοπές μάλιστα έχουν ανταμείψει την εταιρεία από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2000, με την μετοχή της μάλιστα να διατηρεί ανοδική πορεία με μόνη εξαίρεση το 2008 οπότε ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Τώρα, η BCA είναι η πιο ακριβή από τους δανειστές του κόσμου με αποτίμηση άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και όμως, οι επενδυτές είναι ακόμα πρόθυμοι να το αγοράσουν.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.