Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στη Σοφία Κοκοσαλάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στη Σοφία Κοκοσαλάκη, φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες μόλις στα 47 της χρόνια, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους αλλά και τον κόσμο της μόδας.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε η κηδεία της τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς. Η θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων. Τραγικές φιγούρες η μητέρα της σχεδιάστριας Στέλλα Κοκοσαλάκη και ο πατέρας της.

Από νωρίς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας έφθαναν στεφάνια ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλαν στεφάνι.

Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη
Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο. Η διάσημη σχεδιάστρια γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και είχε σπουδάσει φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε ηλικία 24 ετών έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Στη σχολή μια καθηγήτρια την παρότρυνε να κοιτάξει μέσα της και να βρει τις δικές της εικόνες.

Αργότερα, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου, ανέλαβε σε διαφορετικές περιόδους την «προχωρημένη» ιταλική Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση, όπως μια συλλογή βραχιολιών που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά από τα ΕΛΤΑ για τους σκοπούς του ιδρύματος IFG και διατέθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για παιδιατρικές μονάδες του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Το 2015 είχε σχεδιάσει τις στολές της Aegean Airlines και το 2004 τα κοστούμια των πάνω από 6.000 ατόμων που πήραν μέρος στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, μεταξύ των οποίων και η Μπιόρκ.

Φωτογραφίες: NDP

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.