Συνταξιούχος γιατρός στην Κίνα γεννά στα 67 αφού συνέλαβε με «φυσιολογικό τρόπο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια συνταξιούχος γιατρός έγινε ξανά μητέρα σε ηλικία 67 ετών και πιθανότητα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στην Κίνα που φέρνει στον κόσμο ένα μωρό.

Η γυναίκα με το επώνυμο Τιάν γέννησε την Παρασκευή ένα κοριτσάκι στην Μαιευτική και Παιδιατρική κλινική Ζάοζουάνγκ όπου εργαζόταν ως γιατρός πριν από τη συνταξιοδότησή της.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στο CNN ότι η γυναίκα έμεινε έγκυος μετά ακολουθώντας παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες γονιμότητας – σε συνδυασμό και με τις ιατρικές γνώσεις που έχει.

Η μητέρα υπεβλήθη σε καισαρική τομή. «Ήμασταν αρκετά τυχεροί, δεδομένου ότι η μητέρα ήταν σε προχωρημένη μητέρα ηλικία και παρουσίαζε αρκετές επιπλοκές» δήλωσε ο γιατρός που ανέλαβε τον τοκετό της 67χρονης.

Το μωρό, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη γέννησή του ζύγιζε 2,56 κιλά.

Ο γιατρός είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της καισαρικής διαπιστώθηκε ότι οι ωοθήκες της 67χρονης ήταν όπως μιας 40χρονης γυναίκας κάτι που εξηγεί πώς κατάφερε να μείνει έγκυος.

Η Τιαν και το παιδί της μεταφέρθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας αμέσως μετά τη γέννα, αλλά τα ζωτικά τους σημάδια ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα από τη Δευτέρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο CNN.

Δώρο εξ ουρανού

Μιλώντας στο Qilu Evening News, ο σύζυγος της Τιάν, ​​ένας 68χρονος με το επώνυμο Huang, δήλωσε ότι το ζευγάρι αποφάσισε να ονομάσει το νέο μωρό τους Τιαντσί που σημαίνει «δώρο εξ ουρανού».

Το ηλικιωμένο ζευγάρι έχει ήδη δύο μεγάλα παιδιά, έναν γιο και μια κόρη και πολλά εγγόνια το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι 18 ετών.

Τα δύο παιδιά τους είχαν αντιδράσει στην εγκυμοσύνη της μητέρας τους. «Η κόρη μου είπε πως εάν φέρω στον κόσμο αυτό το μωρό θα διακόψει κάθε επαφή μαζί μου», είπε η Τιάν στο CTV.

Πολλές γυναίκες προχωρημένης ηλικίας στην Κίνα προσπαθούν να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά από τότε καταργήθηκε ο νόμος που  επέτρεπε μόνο ένα παιδί ανά οικογένεια. Αυτό οδήγησε και σε σημαντική αύξηση της ζήτησης των θεραπειών γονιμότητας.

Σύμφωνα με την China Daily, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια γυναίκα από το Τσανγκτσουγκ στην επαρχία Jilin της ανατολικής Κίνας, που γέννησε το 2016 ένα αγοράκι σε ηλικία 64 ετών.

Τον Σεπτέμβριο, μια 73χρονη γυναίκα στην Ινδία γέννησε δίδυμα κορίτσια, τα οποία συνέλαβε μέσω εξωσωματικής.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.