Σαν να παράγινε το κακό…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Έλενα Ακρίτα, βάζει στη θέση τους τους μεταμοντέρνους λασπολόγους, σε ό,τι αφορά την περίπτωση της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη:

Σαν να παράγινε το κακό με τους ανιστόρητους και την Ελένη Παπαδάκη. Την αποκαλούν ‘συνεργάτιδα των Γερμανών’ χωρίς να υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο – μα ούτε ένα; Ήμουν 20 χρονών και μαθήτευα τότε δίπλα στον σπουδαιότατο Μάριο Πλωρίτη στην μετάφραση θεατρικών κειμένων. Εκείνος μού διηγήθηκε όλη την ιστορία της Παπαδάκη – την οποία ο ίδιος θεωρούσε διαχρονικά την μεγαλύτερη ελληνίδα ηθοποιό.
Μού εξιστόρησε λεπτομερώς την ζωή της από το ξεκίνημα της λαμπρής καριέρας της έως την άγρια κι άνανδρη δολοφονία από τον ανεκδιήγητο ‘καπετάν Ορέστη’ και τον Μακαρώνα. Κρίμα που δεν τον μαγνητοφώνησα τότε, γιατί ο Πλωρίτης γνώριζε την ιστορία από πρώτο χέρι.
Τη ρετσινιά της ‘καταδότριας’ τής την έριξαν τα φθονερά μισόλογα των ηθοποιών της εποχής (γυναικών κυρίως) που την μισούσαν γιατί ήταν μακράν η καλύτερη.
Κι επειδή στις μέρες μας η Ελένη Παπαδάκη δολοφονείται αγρίως για τρίτη φορά, όσοι θεωρουν πως κακώς τιμάται από το Εθνικό Θέατρο, ας μοιραστούν θερμή παράκληση μαζί μας τις ενοχοποιητικές αποδείξεις και τα σχετικά ντοκουμέντα. Γραπτά βεβαίως βεβαίως. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Edit Στην σπάνια εκπομπή μιλάει και ο δάσκαλος μου Μάριος Πλωρίτης ενώ ακούγεται και το μοναδικό απόσπασμα που σώθηκε με τη φωνή της μεγάλης μας ηθοποιού

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.