Ροταριανός Σύλλογος Πατρών: Εγκαινιάστηκε η δεξαμενή ανεφοδιασμού πυρόσβεσης στον Κρίνο – ΦΩΤΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την περίοδο 2014-2015 οι Ροταριανοί της Πάτρας και της 2470 Ροταριανής Περιφερείας δώρισαν σε 3 Συλλόγους της Αχαΐας Πυροσβεστικό εξοπλισμό για να τοποθετηθεί σε αγροτικά-ημιφορτηγά αυτοκίνητα.

Στόχος η ταχεία επέμβαση έως ότου φθάσει η Πυροσβεστική.  Το καλοκαίρι του 2018 οι αδερφοί Κοκκίνη, Πρόεδρος και Γραμματέας αντιστοίχως του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Η Αριά» Κοινότητος Κρίνου, μας παρακάλεσαν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της κατασκευής Δεξαμενής πυρόσβεσης για την προστασία του πανέμορφου δάσους της Αριάς. Μετά από 1 μήνα σε κοινή εκδήλωση του Ομίλου με την ΠΥ ενημερωθήκαμε ότι με τον δωρηθέντα εξοπλισμό σβήστηκαν τουλάχιστον 135 φωτιές εν τη γενέσει τους.

dexameni1.png

 

Με αυτό το δεδομένο το ΔΣ του Ομίλου πραγματοποίησε  επαφές με την 2470 ΡΠ και με Ροτ. Ομίλους της Ελλάδος για τη χρηματοδότηση μέσω προγράμματος Χορηγίας της Περιφερείας,αλλά και με ΡΟ και Συλλόγους από τις ΗΠΑ και τελικάεξασφαλίσθηκε η  υπόσχεση σημαντικής χρηματοδότησης. Εκτός από την 2470 ΡΠ και το Ροταριανό Ίδρυμα συμμετείχαν οι  ΡΟ: Πάτρα, Γέρακας-Παλλήνη, Κηφισιά Πολιτεία, Ψυχικό, Ζάκυνθος και Λευκάδα, καθώς και οι ΡΟ AnaheimHillsκαιSantaBarbaraNorth. Επίσης συμμετείχε με σημαντικό ποσόν και η Οργάνωση Santa Barbara North/PatrasSisterCit­ies.

Την 1 Ιουλίου 2019 κατετέθη στην Περιφέρεια η αίτηση Χορηγίας για την χρηματοδότηση και εντός3 ημερών (!!!!) δόθηκε η έγκριση με γενναιόδωρη συμμετοχή στη χρηματοδότηση. Το τελικό κόστος ανήλθε στα 9500 €.

Το έργο ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Προέδρου Στάθη, του Γραμματέα Παναγιώτη και των μελών του Συλλόγου είμαστε ευτυχείς να το εγκαινιάσουμε, μόλις 3 μήνες από την έναρξη κατασκευής του.  Ευχόμαστε το έργο αυτό να συμβάλλει στην προστασία του δάσους αυτού και των γειτονικών του. Και ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει σύντομα μιμητές.

dexameni2.png

dexameni3.png

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους: (Πατέρες.α) Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών. β) Γεώργιος, Εφημέριος Κρίνου. (Αγιασμός) ) ο Διοικητής της 2470 ΡΠ Θόδωρος Πανάγος, οι πρώην Διοικητές Γιώργος Κατσίλας, Μάρη Δεληβοριά και Κοσμάς Χουτουριάδης, η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κυριάκο Ορλώφ, ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οΔιοικητής του Σταθμού Πυρ/κής ΒΙ.ΠΕ Πάτρας κ. Ανδρέας Στεμπίλης, οΔιοικητής της 6ης ΕΜΑΚ κ.Κολοκωτσας, ο Διοικητής του Αστ. Τμήματος Δυτ. Αχαῒας κ. Λαμπρόπουλος, ο Διοικητής του Τμημ. Ασφαλείας Δυτ. Αχαῒας κ. Σταθόπουλος, οι βΔ Γιάννης Νικολόπουλος και Ανδρέας Κολύβρας, ο Γραμματέας του Ρόταρακτ Πάτρας, καθώς και πολλοί Ροταριανοί και φίλοι του Ρόταρυ.

dexameni4.png

Μετά τα εγκαίνια ο Φυσιολατρικός Σύλλογος παρέθεσε δείπνο σε όλους τους παρευρεθέντες στο πανέμορφο πάρκο στις παρυφές του δάσους.

dexameni5.png

Σε όλους όσους συμμετείχαν οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το μεγαλύτερο όμως το οφείλουμε στην 2470 ΡΠ και το Διοικητή μας Θόδωρο καθώς και στους αδερφούς Κοκκίνη!

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.