Πεντέλη: Ελπιδοφόρα τα νέα για την κατάσταση της υγείας του 14χρονου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” σχετικά με την πορεία της υγείας του 14χρονου που παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτου σε δρόμο της Πεντέλης.

Το αγόρι, που υπέστη βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σήμερα σε νέα αξονική τομογραφία εγκεφάλου. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «η κλινική εικόνα του παιδιού και τα απεικονιστικά ευρήματα της τελευταίας CT εγκεφάλου επιτρέπουν την διακοπή της καταστολής και πιθανή σταδιακή αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα», εξέλιξη που επιτρέπει στους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 14χρονο:

«Ο ασθενής Γ.Μ. 14 ετών, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ από 26.10.2019 συνεπεία τροχαίου ατυχήματος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επανελέγχθηκε με CT εγκεφάλου σήμερα.

Η κλινική εικόνα του παιδιού και τα απεικονιστικά ευρήματα της τελευταίας CT εγκεφάλου επιτρέπουν την διακοπή της καταστολής και πιθανή σταδιακή αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα, διεργασία που θα εξαρτηθεί από το επίπεδο εγρήγορσης του ασθενούς και την νευρολογική του εικόνα».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.