Πελώρια σημαία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο δυνατός βοριάς που φυσούσε από το πρωί της Κυριακής δεν στάθηκε ικανός να ματαιώσει την έπαρση της μεγάλης σημαίας των 150 τ.μ. που τα τελευταία χρόνια είθισται να υψώνεται παραμονή κάθε εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο νησί της Χίου.

Έτσι και σήμερα παρουσία πλήθους πολιτών, ιερέων αλλά και φορέων της Χίου, η μεγάλη σημαία με τη βοήθεια γερανού υψώθηκε στον νότιο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα όπου θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το politischios.gr στρατιωτικό άγημα, Πρόσκοποι και Σπουδαστές της ΑΕΝ, απέδωσαν τιμητικούς χαιρετισμούς ενώ ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την στρατιωτική μουσική της 96 ΑΔΤΕ «Χίος», σε μία μάλιστα περίοδο που Χίος και νησιωτικό σύμπλεγμα Οινουσσών βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας.
Με Οδυσσέα Ελύτη το μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Για το φετινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Μάρκος επέλεξε στίχους από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη: «Μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω». Με τον στίχο αυτό, ο Μητροπολίτης τόνισε την αξία της πίστης και της πατρίδας στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.
Στη σεμνή τελετή  που διοργάνωσε και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαράλαμπος Μπουρνιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αντώνης Ζερβάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, με τη σύζυγό του Μαρία και την κόρη του Ελισάβετ, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παντελής Βρουλής, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών Νίκος Νύκτας, εκπρόσωποι των αρχών του νησιού, πλήθος ιερέων και πολιτών.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.