Πάτρα: Τι ψάχνει η αστυνομία για την επίθεση με μολότοφ στο 5ο Γυμνάσιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αχαΐας έχει μπει η περίπτωση της ρίψης μολότοφ στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα από τις οποίες προκλήθηκαν φθορές στο γραφείο του Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου. Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τζάμια και πόρτες του 5ου Γυμνασίου, ενώ προκάλεσαν φθορές και στο 5ο Λύκειο, που στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Η δράση των αγνώστων ατόμων δεν σταμάτησε στα δύο προαναφερόμενα σχολεία, καθώς έριξαν βόμβες μολότοφ και σε γραφεία του 4ου Γυμνασίου, που συστεγάζεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, οι οποίες όμως δεν εξερράγησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα με προτεραιότητα στο να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για περιστατικό που προέρχεται από το εσωτερικό της σχολικής κοινότητας ή από εξωσχολικούς παράγοντες. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και το περιστατικό έχει προκαλέσει προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2018, λόγω φωτιάς που είχε εκδηλωθεί τη νύχτα σε αίθουσα, είχαν καεί θρανία και άλλος σχολικός εξοπλισμός.

Και παλαιότερα, όμως, το 2012 είχε προκληθεί φωτιά στο σχολικό συγκρότημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα νωρίς το πρωί, μετέβησαν σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, όπου αφού έρριψαν οκτώ αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε γραφεία, αίθουσες και εξοπλισμό του σχολείου.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.