Πάτρα: Απεργούν σήμερα οι Νοσοκομειακοί Ιατροί – Συγκέντρωση στην 6η ΥΠΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Πανελλαδική – Πανυγειονομική απεργία της ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ που έχει προκηρυχθεί για σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, μετέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ) και οι εργαζόμενοι στο σύστημα δημόσιας Υγείας. Μάλιστα  προγραμματίζεται συγκέντρωση στα γραφεία της 6η ΥΠΕ στην Πάτρα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στη Δημόσια Υγεία, συνεχίζοντας στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθήσει. Ακύρωση των προσλήψεων 210 συναδέλφων στα ΤΕΠ 1ης και 2ης ΥΠΕ με τη δικιολογία ότι έγιναν παρατυπίες. Απολύσεις 1000 επικουρικών γιατρών ΕΣΠΑ, που λήγει η σύμβασή τους στα τέλη Νοέμβρη. Πάγωμα του πακέτου των 940 μόνιμων προσλήψεων. Νομοθέτηση της εργασίας γιατρών με μπλοκάκι για όλες τις ΥΠΕ που η λίστα επικουρικών είναι άδεια. Νέες μειώσεις στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Κερασάκι στην τούρτα οι απαράδεκτες, αντιδραστικές και αναχρονιστικές απόψεις του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ που ζητάει απροκάλυπτα τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικά και την άλωσή τους από ιδιωτικούς ομίλους. Περιμένουμε ακόμα την «μελέτη» τους από τον κο Κικίλια..

Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι γνωστή, όπως περιγράψαμε και στο υπόμνημα που καταθέσαμε στον υπουργό Υγείας και στη συνάντηση που είχαμε με τον νέο Διοικητή της ΥΠΕ.

Εκατοντάδες οργανικά κενά, αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διαδικασία κρίσης για τα ΤΕΠ  Αγίου Ανδρέα και Ρίου, παγίωση του επικουρικού για την κάλυψη των κενών και άδειασμα των κλινικών από ειδικευόμενους που κατά εκατοντάδες πλέον στρέφονται στο εξωτερικό. Τη στιγμή που τα περιφερειακά νοσοκομεία συνεχίζουν να υπολειτουργούν, επιβαρύνοντας τα νοσοκομεία της Αχαϊας με διακομιδές, τα τελευταία αντί να υποστηριχθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση, απαξιώνονται.

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στο Καραμανδάνειο λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων παιδιάτρων και έλλειψης ειδικευόμενων, όπως και στο Νοσ.Αιγίου όπου η εφημέρευση της Παθολογικής βρίσκεται στον αέρα. Στο Ρίο, η διαδικασία για το άνοιγμα των έξι επιπλέον κλινών ΜΕΘ έχει παγώσει. Στον Άγιο Ανδρέα, η αναντιστοιχία στον αριθμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών έχει πια παγιωθεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συναδέλφους να απεργήσουν την Τετάρτη 23/10, ημέρα πανελλαδικής-πανυγειονομικής απεργίας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ και να παραβρεθούν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ, στις 10:30 πμ. Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΤΡΑ στήριξης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ στην περιοχή μας .

Καλούμε τους φορείς,τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Πάτρας να συμμετέχουν στον δίκαιο αγώνα μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ: 

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μαβίλης στις 8.30 π.μ., θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

“Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

“Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:

• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.

Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.

• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.

• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύλιση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.

Έως εδώ και μη παρέκει.

Αγωνιζόμαστε για:

• Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

• Μονιμοποίηση εκτάκτων

• Αύξηση μισθών

• Ένταξη στα ΒΑΕ”

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.