Πάτρα: Αγώνας για την καθαριότητα- Μαζεύονται τα σκουπίδια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από το βράδυ της Πέμπτης η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Πάτρα, μετά την λήξη της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ηδη μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης έχει καθαριστεί , ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν προχωρώντας στην συγκέντρωση των σκουπιδιών που είχαν κατά τις τρεις ημέρες απεργίας δημιουργήσει “βουνά”.

Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε πανελλαδικές κινητοποίησεις αντιδρώντας στο άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με την πανελλαδική ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έχοντας στο πλευρό της μαζικά τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έδωσε μια τεράστια μάχη για την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια με ισχνές μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Ενημέρωσε, ως όφειλε, πρώτα και πάνω απ’ όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το τι συνεπάγεται η ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου και όλοι μαζί, ενωτικά και δυναμικά πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί ο Νόμος που καταργεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. και απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ενημέρωσε ταυτόχρονα και τους πολίτες για τις συνέπειες του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς η εκχώρηση υπηρεσιών των Δήμων στους ιδιώτες θα επιφέρει οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών, αλλά και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση ωστόσο, με την αλαζονεία και την έπαρση που την διακρίνει, πιστή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, προχώρησε στην ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου παρά τις πολιτικές αντιδράσεις οι οποίες εκφράστηκαν στη Βουλή. Απέδειξε ότι είναι δέσμια των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων και ξεπληρώνει γραμμάτια για τα οποία είχε προφανώς προεκλογικά δεσμευτεί. Το κεφάλαιο προηγείται των εργαζομένων και των πολιτών…

Ο «πόλεμος» όμως συνεχίζεται και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα παραμείνει ακλόνητη και σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να τον κερδίσει. Να ακυρώσει στην πράξη το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο και το άρθρο 179. Ο αγώνας τώρα μεταφέρεται σε κάθε Δήμο και Δημοτικό Συμβούλιο, της Αττικής ή της Περιφέρειας με στόχο όχι μόνο να μην περάσει καμία απόφαση με την οποία θα εκχωρείται υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων σε ιδιώτη-εργολάβο αλλά αντίθετα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την πλήρη στελέχωση των ανταποδοτικών και όχι μόνο υπηρεσιών…

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουμε ενωμένοι και σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση, τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα να λεηλατήσουν τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. για το εύκολο κέρδος. Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για να υπερασπιστούμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις θέσεις εργασίας μας, προς όφελος και των Δημοτών».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.