Οικονόμου για την υπόθεση “Τζόκερ”: Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κάνει τη δουλειά της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ζήτημα της παρέμβασης της αστυνομίας και της απομάκρυνσης ανηλίκων από τις κινηματογραφικές αίθουσες στις οποίες προβάλλεται η ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία ‘Τζόκερ’ έφτασε σήμερα στη Βουλή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου να υπερασπίζεται τους αστυνομικούς λέγοντας ότι δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι να εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου αλλά να τον εφαρμόζει.

Το ζήτημα έφτασε στην Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κλέωνα Γρηγοριάδη ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις από το Υπουργείο για το τι ακριβώς συνέβη.

Αναφερόμενος στα συμβάντα στους κινηματογράφους, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επέρριψε την ευθύνη για την παρέμβαση της αστυνομίας σε υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίες ειδοποίησαν τις Αρχές.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση είπε ο κ. Οικονόμου γυναίκες υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού τηλεφώνησαν στην ΕΛ.ΑΣ. περιμένοντας μάλιστα τους αστυνομικούς έξω από τις αίθουσες. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού υπέδειξαν τους ανηλίκους οι οποίοι σε καθεστώς απόλυτης ηρεμίας απομακρύνθηκαν. Ειδικά στην περίπτωση του ΑΕΛΛΩ εντοπίστηκαν δέκα ανήλικοι εκ των οποίων οι δύο συνοδεύονταν από τους γονείς τους ενώ για τους υπόλοιπους οκτώ ενημερώθηκαν οι κηδεμόνες τους να τους παραλάβουν.

Η απάντηση του υφυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γρηγοριάδη ο οποίος αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν το ίδιο περιστατικό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. “Ο Χρυσοχοΐδης με την πράξη του να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του έδωσε το καλύτερο παράδειγμα. Τι έπρεπε να κάνει η αστυνομία; Να πάει να συλλάβει τον Χρυσοχοΐδη; Ποια λογική εμποδίζει τους εφήβους από το να δουν μια ταινία;” είπε.

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Οικονόμου υπερασπίστηκε το έργο των αστυνομικών υποστηρίζοντας ότι έπραξαν το καθήκον τους και ανέγνωσε τον ισχύοντα νόμο σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών από ανηλίκους, ενώ όποιος το επιτρέπει τιμωρείται με πρόστιμο. “ Δεν υπήρξε κάποια πρόβλεψη να αλλάξει ο νόμος. Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κάνει τη δουλειά της και να εφαρμόζει τον νόμο και όχι να εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου. Αν κριθεί από τη Βουλή ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει τότε αυτή θα το αποφασίσει. Τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί εισβολής πάνοπλων αστυνομικών και σκοταδισμού αδικούν την ΕΛ.ΑΣ. και τον Έλληνα αστυνομικό που κάθε μέρα δίνει με αυταπάρνηση τον καλύτερο του εαυτό για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες” είπε.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.