Νέα Υόρκη: Φεστιβάλ χιπ-χοπ αναγκάστηκε να ακυρώσει συναυλίες «υπόπτων»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μουσικό φεστιβάλ της χιπ χοπ «Rolling Loud» που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Κουίνς, στην Νέα Υόρκη, αναγκάστηκε να αποσύρει από το πρόγραμμα του συγκεκριμένα ονόματα ράπερ, ύστερα από υπόδειξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νέας Υόρκης.

Με γράμμα που εστάλη στους διοργανωτές του «Rolling Loud», με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου, η αστυνομία ζητούσε να βγουν από το επίσημο πρόγραμμα οι ράπερ, Casanova, Pope Smoke, Sheff G, Don Q και 22GZ, για λόγους «δημόσιας ασφάλειας».

Οι καλλιτέχνες των οποίων οι συναυλίες ακυρώθηκαν, επρόκειτο να εμφανιστούν μαζί με τα «blockbuster» ονόματα, Travis Scott, Wu-Tang Clan and Meek Mill.

«Οι παραπάνω ερμηνευτές έχουν εμπλακεί πρόσφατα σε πράξεις βίας σε όλη τη χώρα», έγραψε ο βοηθός Αρχηγός της αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD), Μάρτιν Μοράλες, στους διοργανωτές του Rolling Loud. «Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι εάν επιτραπεί σε αυτά τα άτομα να συμμετέχουν, θα υπάρχει σοβαρός – μεγαλύτερος, κίνδυνος βίας».

Το Σάββατο το πρωί, όταν το «Rolling Loud» κυκλοφόρησε το επίσημο πρόγραμμα, οι Pop Smoke και Sheff G είχαν διαγραφεί, από το line-up του Σαββάτου, όπως και οι 22GZ, Don Q και Casanova από της Κυριακής.

Παρά το γεγονός πως oι διοργανωτές αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ταρίκ Τσερίφ, συνιδρυτής του φεστιβάλ και ιδιοκτήτης του «Rolling Loud», με ανάρτηση του στο Twitter, ξεκαθάρισε πως, «Οι συγκεκριμένοι μουσικοί θα πληρωθούν κανονικά, ολόκληρη την αμοιβή τους, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο τους, ενώ θα προσκληθούν να εμφανιστούν, στα φεστιβάλ της «Rolling Loud», που θα διοργανωθούν, σε άλλες πόλεις, στο μέλλον».

Επιβεβαίωσε δε, πως σε περίπτωση που το «Rolling Loud» δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των αρχών, τότε δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει άλλο φεστιβάλ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, στο μέλλον, καθώς δεν θα γινόταν έκδοση της απαιτούμενης άδειας.

Ο Casanova, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κάσγουελ Σίνιορ, σχολιάζοντας στο Instagram την ακύρωσή της εμφάνισης του, έγραψε: «Είναι άδικο που το παρελθόν μου συνεχίζει να στιγματίζει εμένα προσωπικά αλλά και την καριέρα μου».

Θα πρέπει να αναφερθεί πως και οι πέντε καλλιτέχνες είχαν στο παρελθόν προβλήματα με την αστυνομία για συντέλεση παράνομων πράξεων.

View this post on Instagram

I JUST WANNA LIVE. My last felony conviction was 2007. I lost everything I ever loved and I’m STILL losing. So much so that “they” won’t allow me to perform at Rolling Loud NYC on Sunday. It’s unfair and unfortunate that my past, which I’ve dealt with legally and personally, continues to stigmatize me and my career as a recording artist. I’m at war with my past and the scars that they still leave on me everyday. I will continue to fight against biases and advocate for those facing this same issue. I’ll do what do what I plan to make it up to y’all. In the meantime, you can catch me on my Behind These Scars tour or another Rolling Loud in the future. Drop a 👊🏾 if you’re free from the system and drop a ✊🏾 on behalf of friends and family who aren’t. #BehindTheseScars ALBUM OUT NOW.

A post shared by CASANOVA (@casanova_2x) on

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.