Λαχταριστό cheesecake με γιαούρτι και ρόδι!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To cheesecake είναι ελαφρύ δροσερό γλυκό που γίνεται εύκολα και προσφέρεται τέλεια σε κάθε γεύμα ή δείπνο, μεταξύ φίλων σε βεράντες, κήπους και σαλόνια.

Μπορεί να γίνει η προετοιμασία αρκετές ώρες πριν, ώστε να μην έχετε κανένα άγχος για το τι γλυκό θα σερβίρετε στο τέλος μιας βραδιάς. Το σιρόπι και τα σπόρια από ρόδι δίνουν μια πρωτότυπη και διαφορετική γεύση στο πιάτο αυτό που το έχουμε συνηθίσει με φράουλες ή βύσσινα.

Υλικά:

Για τη γέμιση

Ένα πακέτο τυρί κρέμα
1 μιση κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
2 κ.γ ζελατίνη
2 κ.γ βανίλια σε σκόνη
2 κ.γ χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι

Για τον πάτο του cheesecake

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
λίγη ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι μπισκότο τριμμένο τύπου digestive

Για το σιρόπι από ρόδι

2 φλιτζάνια χυμό ροδιού (έτοιμο)
Λίγους σπόρους ροδιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ σιρόπι καλαμποκιού

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.