Κροατία: Πρώην μοντέλο του Playboy υποψήφια για πρόεδρος της χώρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αβα Καράμπατιτς, 31 ετών, πρώην μοντέλο του Playboy, τηλεοπτικό αστέρι σε ριάλιτι σόου και καλλιτέχνης αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να κατέβει υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2020, στοχεύοντας στην ψήφο των νέων της Κροατίας.

Η Καράμπατιτς έκανε την σχετική ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού της στο Instagram και του προσωπικού του ιστολογίου.

https://www.instagram.com/p/B29hfRVpm7k/?utm_source=ig_embed

 

https://www.instagram.com/p/B3iLjrspFLO/

https://www.instagram.com/p/B3iCZiNpB4K/

Στις βασικές προτεραιότητές της είναι, όπως λέει, η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση των εισαγωγών, η βελτίωση της απασχόλησης των νέων, η είσοδος στη ζώνη Σένγκεν και η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά από έξι εβδομάδες τοκετού. Σχεδιάζει, επίσης, να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα και την πορνεία για να κρατήσει τους εργαζόμενους στη σεξουαλική βιομηχανία ασφαλείς και να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα.

https://www.instagram.com/p/B3U6cWBp5iq/

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφια πρόεδρος», έγραψε η Καράμπατιτς. «Η πολιτική είναι η δεύτερη αγάπη μου. Δεν μπορώ πλέον απλά να κοιτάω όλα αυτά τα κακά πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μου. <…> Οι νέοι φεύγουν, το ποσοστό γεννήσεων μειώνεται».
Περιγράφοντας τον εαυτό της ως «την τέλεια επιλογή για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κροατίας», το πρώην μοντέλο θα δώσει σκληρή μάχη για να κερδίσει την Κολίντα Γκάρμπαρ-Κιταρόβιτς, 51 ετών, η οποία έχει απολαύσει το δικό της μερίδιο διεθνούς φήμης.
Πολλές από τις ιδέες της, πάντως, φαίνονται να είναι υπέρ του δέοντος προοδευτικές. Ενώ πιστεύει ότι η «μαριχουάνα έχει θεραπευτική επίδραση στους ανθρώπους» , αναγνωρίζει ότι η προτεινόμενη νομοθεσία περί αμβλώσεων μπορεί να αποδειχθεί διχαστική, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν φοβάται να στηρίξει τις πεποιθήσεις της. «Για μένα, η έκτρωση μετά την 6η εβδομάδα είναι δολοφονία και πάτος της ηθικής… Φυσικά, αυτό δεν θα ισχύει για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σε περιπτώσεις αιμομιξίας».
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.