Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα – Άρχισαν τα προβλήματα στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων γύρω από τους κάδους έχει προκαλέσει, ήδη, η αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας το Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Το πρόβλημα με τα αμάζευτα απορρίμματα αναμένεται να μεγαλώσει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε 48ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Τρίτη (22.10.2019) και Τετάρτη (23.10.2019)  των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ για την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους.

Αναλυτικότερα:

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως την Πέμπτη, οπότε αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Μέχρι τότε είναι ορατός ο κίνδυνος να συσσωρευθούν όγκοι απορριμμάτων στους κάδους των πόλεων, μια εικόνα συνηθισμένοι και από παλαιότερες κινητοποιήσεις του κλάδου.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αμέσως επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Συμμετέχουμε και διευρύνουμε την ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και Εργασία για το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 πραγματοποιούμε μαζικές ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ) δίνοντας το μήνυμα στους εργαζόμενους της κρισιμότητας και της αναγκαιότητας συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για περιφρούρηση των υπηρεσιών αλλά και των θέσεων εργασίας. Τα Γκαράζ των Δήμων παραμένουν κλειστά και γίνονται το κέντρο ενημέρωσης του αγώνα πάλης και αντίστασης στους εργαζόμενους και πολίτες με αίτημα την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και του άρθρου 179 που ξεπουλά μπιτ-παρά τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών ζητάμε την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με ενωτικό-δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής και αλληλεγγύης σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.