Καραμανλής: Ξεχάστε την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Δεν υπάρχει μελέτη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα βρει χρηματοδότηση». Αυτό τόνισε ο Υπουργός Υποδομών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο, αναφερόμενος στην υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα.

«Το 2014 η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε βρει μία λύση, να γίνει το λεγόμενο «κατ εντ κόβερ» για ένα χιλιόμετρο στην Πάτρα, και όχι πέντε. Γιατί πέντε χιλιόμετρα στην Πάτρα σημαίνει μετρό και έχει κόστος 1 δισεκατομμύριο. Ποιος θα το πληρώσει; Οι Πατρινοί; Όχι, θα πηγαίναμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε λεφτά. Και τι θα σου έλεγε η Ευρώπη; Θα το χρηματοδοτούσε; Ε, είναι προφανές ότι δεν θα σου χρηματοδοτούσε μετρό στην Πάτρα…».

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στον τρόπο που θα χειριστεί το υπουργείο το θέμα επισημαίνοντας: «Ξέρετε τι θα μπορούσα να σας πω εγώ; Ναι, το εξετάζουμε, τι ωραία, να δώσουμε κάποια λεφτά για μία μελέτη και να ρίξουμε το τενεκεδάκι δέκα βήματα πιο μπροστά. Ε, λοιπόν, εγώ αυτό δεν θα το κάνω, γιατί αυτή η παράταξη ποτέ δεν το έκανε αυτό και δεν θα το κάνει και τώρα…».

Το ζήτημα είχε θέσει προηγουμένως, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δήλωσε άγνοια «αν τελικά η σημερινή Κυβέρνηση θα κάνει κάτι -αν άκουσε κάτι- για την υπογειοποίηση της γραμμής στην Πάτρα και το εκεί λιμάνι» και τι έχει προβλέψει να κάνει κάτι επ’ αυτού.

Ο Δήμος Πατρέων πάντως εμμένει στην στάση του και ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αντωνόπουλος δήλωσε πως η άρνηση του κ. Καραμανλή να υπογειοποιήσει το τρένο, θα βρει αντιμέτωπο τον λαό της πόλης. “Δεν θα μας καταδικάσει ο κ. Καραμανλής για τα επόμενα 150 χρόνια. Δεν θα υψώσει τείχη, δεν θα χωρίσει την πόλη στα δύο, δεν θα μας στερήσει το θαλάσσιο μέτωπο” είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ της υπογειοποίησης τάχθηκε, σήμερα, ανοικτά και ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος, σημειώνοντας με δηλώσεις του πως πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση με τον υπουργό και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζήτησε άμεσα να κλειστεί ραντεβού του Δημάρχου με τον υπουργό παρουσία και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να δοθούν απαντήσεις “για να δούμε ποιος κοροϊδεύει την πόλη και τους πολίτες της” σημείωσε με δηλώσεις του.

Ερωτήματα για την πορεία της ενδεχόμενης υπογειοποίησης του τρένου έθεσε με πρόσφατη ανακοίνωσή του και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ Νίκος Νικολόπουλος. 

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.