Γκρέις Πέιτζ: Η επαγγελματίας γοργόνα – και πώς μπορούμε όλοι να τη μιμηθούμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ναι, μπορείς να συναντήσεις μια γοργόνα και στην πραγματική ζωή.

Πιθανόν να μην ήξερες ότι το όνειρο να γίνεις ένα μυθικό πλάσμα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά η Γκρέις Πέιτζ μας απέδειξε το αντίθετο.

Φοράει ένα άκρως αληθοφανές κοστούμι με λέπια και βουτάει στο νερό, κάνοντας τους γύρω της να αναρωτιούνται.

Είναι ένα υποβρύχιο μοντέλο για φωτογραφίσεις, ταινίες και διαφημιστικά. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει και εμφανίσεις σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις σε πισίνες και παραλίες, αφήνοντας άφωνους τους κοινούς «θνητούς» που την βλέπουν να κολυμπάει ανάμεσά τους.

Επίσης, διδάσκει τις επίδοξες γοργόνες (και γοργόνους) στην δική της σχολή. Τους μαθαίνει πως να κολυμπούν με αυτές τις τεράστιες και βαριές ουρές και πως να κρατούν την ανάσα τους για πολλή ώρα μέσα στο νερό.

Η Γκρέις Πέιτζ έχει δίπλωμα ελεύθερης κατάδυσης σε ανοιχτή θάλασσα, δηλαδή κατάδυση χωρίς εξοπλισμό για οξυγόνο και μπορεί να κολυμπήσει με το κεφάλι μέσα στο νερό για 4 λεπτά.

Η δυνατότητά της αυτή σε συνδυασμό με την εξωτερική της εμφάνιση της έδωσαν τον τίτλο της Miss Mermaid UK, στα πρώτα καλλιστεία για γοργόνες το 2016. Επόμενος σταθμός της είναι η εκπροσώπηση της χώρας στα καλλιστεία της Αιγύπτου, όπου η οι γοργόνες θα διαγωνιστούν στην άπνοια κατάδυση και θα δείξουν την αφοσίωσή τους στην προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Για να γίνεις και εσύ μια πραγματική γοργόνα (ή γοργόνος) ή απλώς να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου μαθαίνοντας κάτι καινούριο και, ταυτόχρονα, να γυμναστείς, μπορείς να γραφτείς σε μια σχολή ελεύθερης κατάδυσης.

Στο άθλημα αυτό, οι ασκούμενοι μαθαίνουν να διανύουν αποστάσεις μέσα στο νερό, χωρίς αναπνοή, από τη στιγμή που μπαίνουν, μέχρι τη στιγμή που βγαίνουν στην επιφάνεια.

Πρώτα, βέβαια, μαθαίνουν τεχνικές για να κρατούν την αναπνοή τους, ώστε να φτάσουν στον επιθυμητό, για τον καθένα, στόχο. Η προπόνηση μπορεί να γίνει είτε στην πισίνα, είτε στην θάλασσα και στον εξοπλισμό δεν περιλαμβάνεται αναπνευστήρας ή μπουκάλα οξυγόνου. Οι αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης χρησιμοποιούν διπλά πέδιλα ή μονοπέδιλα – που μοιάζουν με ουρά γοργόνας – και ειδικά βάρη για να μην ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Το τρίτο είδος ελεύθερης κατάδυσης γίνεται χωρίς πέδιλα.

Οταν η Γκρέις ξεκίνησε την καριέρα της ως επαγγελματίας γοργόνα το 2014, το «επάγγελμα» δεν ήταν και το πιο συνηθισμένο στην Αγγλία. Οπως λέει, οι γοργόνες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η αρχή, όμως, έγινε και τώρα όλο και περισσότερα άτομα ακολουθούν τα «χνάρια» της.

Τα πρακτορεία μοντέλων τα ξέρουμε, το πρακτορείο για γοργόνες, όμως, δεν το είχαμε ακουστά. Η Πέιτζ το έκανε και αυτό. Ιδρυσε το δικό της πρακτορείο με το όνομα Hire A Mermaid, που έχει σκοπό να βοηθάει γοργόνες να κλείνουν δουλειές. Και δεν είναι το μοναδικό, καθώς υπάρχουν και άλλα.

Η ουρά της έχει γίνει πλέον μέρος του σώματος της και δεν την αποχωρίζεται ούτε στην μπανιέρα.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media, με αποκορύφωμα την πλατφόρμα Tik Tok, όπου συγκεντρώνει 1,1 εκατομμύριο ακόλουθους.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.