Εσσεξ: Μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών ο οδηγός του φορτηγού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέλος «παγκόσμιου κυκλώματος» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση «μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο» θεωρείται ο οδηγός που οδήγησε στο θάνατο 39 ανθρώπους στο Έσσεξ.

Την διαπίστωση αυτή έκανε η Δημόσια Κατήγορος στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την εμφάνιση του 25χρονου ενώπιον των βρετανικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση διακίνησης και θανάτου των 39 ανθρώπων στην καρότσα φορτηγού στο Έσσεξ, την περασμένη Τετάρτη.

Η κατηγορία κατά του 25χρονου Μορίς Ρόμπινσον, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) διατυπώθηκε κατά την πρωινή εμφάνισή του στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο ηλικίας 25 ετών, ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την ώρα που άλλοι 3 άνθρωποι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία.

Πλέον, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ, του απαγγέλθηκαν δύο ακόμα κατηγορίες περί απόκτησης προϊόντος εγκλήματος και περί απόκρυψης αυτού κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 – Οκτωβρίου 2019.

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση στο Έσσεξ
Την Κυριακή έγινε γνωστό πως οι τρεις συλληφθέντες, πέραν του οδηγού αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για το ζευγάρι που είχε συλληφθεί στο Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας και τον άνδρα από τη Βόρεια Ιρλανδία που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ.

Ο 25χρονος Ρόμπινσον που οδηγούσε το φορτηγό όπου εντοπίστηκαν τα 39 πτώματα στο Έσσεξ
Οι πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση έως τις 11 Νοεμβρίου και ο άνδρας μέχρι της 13 Νοεμβρίου. Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και πως είχε πουλήσει το όχημα, το οποίο φαίνεται πως ήταν στην ιδιοκτησία της συζύγου, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.