Ερντογάν: Οι Ρώσοι μας ενημέρωσαν ότι οι Κούρδοι αποσύρθηκαν από τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως, με βάση πληροφορίες από τη Ρωσία, οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας αποσύρθηκαν από τη ζώνη ασφαλείας, εντός της προθεσμίας.

«Ρώσοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές ότι η πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού των Κούρδων της Συρίας αποσύρθηκε από τη ζώνη των συνόρων εντός της διορίας των 150 ωρών που τους είχε δοθεί από την Άγκυρα και τη Μόσχα», δήλωσε ο Ερντογάν, κάνοντας αναφορά στα όσα είχε συμφωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με τη Μόσχα
Οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων για το θέμα της Συρίας θα συνεχιστούν, δήλωσε ο ακόμη ο Ερντογάν, μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση στην Αγκυρα, για την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Νωρίτερα, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών, λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε ότι η Αγκυρα θα εξακριβώσει αν αυτό αληθεύει, μέσω των κοινών περιπολιών που θα κάνουν Τούρκοι και Ρώσοι στην περιοχή. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι περιπολίες- οι οποίες επίσης προβλέπονταν στη συμφωνία του Πούτιν με τον Ερντογάν. Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πιθανόν αυτό να γίνει και την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Δεν είμαστε εκεί κάτω για να παραμείνουμε. Έχουμε μόνο έναν στόχο, είμαστε εκεί για να εκκαθαρίσουμε (τη ζώνη) από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν, που στο παρελθόν είχε απειλήσει ότι θα ξεκινήσει εκ νέου η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, αν δεν αποσυρθούν οι Κούρδοι μαχητές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.