Ένα υπέροχο κείμενο, μια μοναδική φωτογράφηση…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πατρινή φωτογράφος – κειμενογράφος στο πανελλήνιο περιοδικό «Έπαθλο», Αλεξάνδρα Τούλιου, μας χάρισε, μέσω fb, ένα ιδιαίτερό της κείμενο, για το τεύχος που έρχεται:

«Εκεί στο Νότο, το φως περισσεύει και όλα φαντάζουν δυνατά όσο εγώ αποτυπώνω, με ίχνη, το περίγραμμα αυτής της σαγηνευτικής ακτής της Πελοποννήσου, της Βοϊδοκοιλιάς που παραμένει ανέγγιχτη από σύγχρονες παρεμβάσεις. Μέχρι το τέλος της αμμουδιάς έχω σχηματίσει ένα τέλειο κεφαλαίο Ωμέγα. Σύμβολο απείρου στον αντικατοπτρισμό του, μα και κύκλος ανοιχτός, για να μπορεί η μνήμη να πηγαινόερχεται στον χώρο και τον χρόνο. Και είναι κι αυτή η κοκκινωπή αλυσίδα συνεχώς μπλεγένη στα πόδια μου, εύθραστα καμωμένη από ελαφριά μικροσκοπικά πετραδάκια που ξεβράζει το κύμα, σαν τα ταξιδεύει στην στεριά.
Είναι ο απόηχος αιώνων τούτο το σκοτωμένο χρώμα τους, απομεινάρια βασιλικής θυσίας, την οποία κάποτε τραγουδούσε ο ποιητής Όμηρος.
Μοναχική παρουσία στην ακτή, καρτερικά αναμένω κάτι το ασαφές. Οι νόμοι της φύσης θα παίξουν για μένα μια οφθαλμαπάτη, μια Φάτα Μοργκάνα. Πίσω από τη θολή ατμόσφαιρα, εκεί που ο ήλιος σιγοψήνει τη γη, αιωρούμενα είδωλα 4500 ανδρών που κοιμήθηκαν τον 13ο αιώνα π.Χ. ξαναζωντανεύουν υπό τις διαταγές του βασιλιά της Πύλου, Νέστορα. Παρατάσσονται γοργά, σε 9 έδρες, όσες και οι πόλεις του βασιλείου, από 500 άνδρες με την καθεμιά να προσφέρει 9 ολόμαυρους Ταύρους μεγαλοπρεπή θυσία στον Κυανοχαίτη Ποσειδώνα. Τα ζώα σφαγιάζονται, το αίμα ρέει άφθονο μαζί και ο οίνος και οι μηροί καίγονται για χάρη του Θεού. Τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο. 81 ταύροι είναι αρκετοί να χορτάσουν όλοι… Η συνέχεια στο νέο τεύχος του περιοδικού “Έπαθλο”».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.