Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Αρνητική εξέλιξη οι δηλώσεις Καραμανλή για την υπογειοποίηση του τρένου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την υπογειοποίηση του τραίνου στην Πάτρα, ο Εμπορικοσ Σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Αρνητική έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή στην Βουλή για την ακύρωση του έργου υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Μετά την ακύρωση του νόμου της ίδρυσης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την διακοπή της Πατρών – Πύργου, η πόλη μας κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να πάψει να είναι διχοτομημένη.

Τα επιχειρήματα περί εμπαιγμού από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν ακυρώνουν την ευθύνη της σημερινής που με την απόφαση αυτή καταδικάζει την πόλη για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Οι ισχυρισμοί για φαραωνικό κόστος δισεκατομμυρίων δεν ευσταθούν μιας  και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κοστολογεί το έργο (σύμφωνα με τις προμελέτες) προς 30 εκατομμύρια ανά χιλιόμετρο οπότε από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι το κόστος δεν ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια.

Σύσσωμοι οι φορείς της πόλης πρέπει να αντιταχθούμε στις πολιτικές υποβάθμισης και υπονόμευσης των αναπτυξιακών έργων και προοπτικών για την πόλη μας και την περιοχή μας. Ο Σύλλογος θα πάρει την πρωτοβουλία να συντονιστούν συλλογικότητες και φορείς στην διεκδίκηση των αναγκών της πόλης.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.