Έφοδος της αστυνομίας σε σινεμά για την παρουσία ανηλίκων στην προβολή του «Τζόκερ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έλεγχο σε κινηματογράφο των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας, που βρίσκεται εντός γνωστού εμπορικού κέντρου πραγματοποίησαν αστυνομικοί μετά από εισαγγελική εντολή για έρευνα σε προβολή της ταινίας «Τζόκερ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού διαπίστωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι ανήλικοι προσήλθαν στο σινεμά για να δουν την ταινία, παρότι σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να την παρακολουθήσουν.

Ο υπάλληλος του Υπουργείου ενημέρωσε τον εισαγγελέα και τότε εκείνος έδωσε προφορική εντολή στους αστυνομικούς του Αμαρουσίου να προχωρήσουν σε σχετική έρευνα στην αίθουσα που γινόταν η προβολή της ταινίας.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στην αίθουσα, οι υπάλληλοι άνοιξαν τα φώτα και μετά από έρευνα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου οκτώ ανήλικοι και γονείς.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους ανήλικους δεν συνοδεύονταν από γονείς.

Συνολικά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ διαφορετικών γονέων για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίεςοι γονείς υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν πως η ταινία ήταν ακατάλληλη για παιδιά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την πλευρά του ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες μέσα από ανάρτησή του στο facebook το βράδυ της Κυριακής.

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.