16 άνθρωποι φωτογραφίζονται με τα σημάδια που τους άφησε ο καρκίνος και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Ο καρκίνος δεν θα ορίσει την προσωπικότητά μου. Θέλω να είμαι για όλους η γυναίκα που ήμουν πριν, μερικές φορές έχω την ανάγκη να δείχνω τη σεξουαλικότητά μου, ακόμα κι αν δεν έχω στήθος», λέει η Ντεμπόρα Τζέιμς, 38 ετών που πάσχει από καρκίνο.

Η γυναίκα από το Λονδίνο, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και είναι γνωστή στα social media ως Μπάουελ Μπέιμπ, είναι ένας από τους δεκαέξι ανθρώπους που πήραν μέρος σε μια φωτογράφιση, έχοντας στόχο να σπάσουν κάθε ταμπού γύρω από την ασθένεια.

To φωτογραφικό πρότζεκτ φέρει την υπογραφή της Άμι Μπάργουελ, ενώ έχει τίτλο «Defiance».

H σειρά των φωτογραφιών παρουσιάζει την ωμή πραγματικότητα του καρκίνου με τον κάθε συμμετέχοντα να δείχνει τις ουλές και τις αλλαγές που επήλθαν στο σώμα του μετά τη διάγνωση της ασθένειας, ως ένδειξη δύναμης ενάντια σε αυτή.

«Η συμμετοχή στα γυρίσματα μου έχει δώσει μεγάλη δύναμη», προσθέτει η Tζέιμς. «Τα σημάδια στο σώμα μου καμιά φορά επηρεάζουν την ψυχολογία μου, αλλά πλέον έχω μάθει να εκτιμώ το κορμί μου που είναι ισχυρό και ανθεκτικό απέναντι στις δοκιμασίες».

Η Τάσα Τζίλκα, 27 ετών από το Λέστερ, διαγνώστηκε το 2010 με νευροβλάστωμα, το οποίο έχει κυρίως επηρεάσει το πρόσωπό της. Όπως η ίδια εξηγεί, τα τελευταία εννέα χρόνια κλήθηκε να αντέξει πολλά, ωστόσο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το πρόσωπό της ως σύμβολο της δύναμης της για όλα όσα έχει περάσει.

Ο μόλις 24 ετών Κόρι Κλάιτον από το Νιούκαστλ, διαγνώστηκε με σάρκωμα το 2015 ενώ από τότε μια ράβδος τιτανίου είναι τοποθετημένη μόνιμα στο πόδι του για να αντικαθιστά τον μηρό του. Πολλοί από τους ιστούς του μηρού έπρεπε επίσης να αντικασταθούν.Η ΤάσαΗ Τάσα Τζίλκα

«Όταν έμαθα τα δυσάρεστα νέα, για καιρό αισθανόμουν τεράστια αδυναμία στο σώμα μου. Η χειρουργική επέμβαση άφησε για πάντα μια τεράστια ουλή στο πόδι μου. Δεν με ενοχλεί τόσο πολύ η φυσική μου εμφάνιση, ωστόσο είναι πάντα μια υπενθύμιση γι′ αυτό που έχω χάσει», σημειώνει ο ίδιος.

AMI BARWEL

Ο 39χρονος Μαρκ Ντάγκλας πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς

Η Ντόνα Άνκεν, 44 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Σεπτέμβριο του 2015Η 57χρονη Τζούλιετ Φιτζπάτρικ,...Η 57χρονη Τζούλιετ Φιτζπάτρικ, 57 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2016

Ο Στιβ Μακάλιστερ, 67 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο το 2010

Η 50χρονη Νίκι Χάστι, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Μάρτιο του 2018

Η 42χρονη Σαμάνθα Έβανς, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015

Η Σέρι ΜακΓκριλ, 44 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Απρίλιο του 2017

Η Στέλα Μπράντλεϊ, 53 ετών, πάσχει από το 2016 από καρκίνο του μαστού

Η Τομασίνα ΜακΓκουίνα, 45 ετών, πάσχει επίσης από καρκίνο του μαστού
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.