Η χορωδία του Αγ. Ανδρέα Εγλυκάδας εμφανίστηκε σε Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Καλαμάτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Καλαμάτα στις 9-13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, που οργάνωσε η INTERKULTUR, από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας. Ήταν ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την Καλαμάτα και την Ελλάδα, μία σπουδαία διοργάνωση όπου συμμετείχαν 38 χορωδίες από 15 χώρες. Ο διαγωνισμός έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει χορωδίες υψηλού επιπέδου. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 18 χορωδίες, ενώ 20 προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, από την Κίνα, την Ινδονησία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νότια Αφρική.

Η γυναικεία χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας πήρε μέρος στην διαγωνιστική κατηγορία Ομοίων φωνών με βαθμό δυσκολίας 1.

Ερμηνεύοντας κυρίως χορωδιακή μουσική Acapella έλαβε το ασημένιο μετάλλιο σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής Επιτροπής, την οποία αποτελούσαν οι: Kuelli Kiivet- Εσθονία, Μαίρη Κωνσταντινίδου- Ελλάδα, Lucien Posman- Βέλγιο, Baoping Ren- Κίνα και Μαρία -Εμμα Μελιγκοπούλου- Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της χορωδίας ήταν το εξής: Ave Maria – Cesar Alejandro Carrillo

Sure οn this shining night – Morten Lauridsen -Πιάνο έπαιξε η Ντίνα Ανδρουτσοπούλου

Η ροδιά μας – Λεωνίδας Ζώρας

Cantate Domino-Vytautas Miskinis.

Η χορωδία έλαβε μέρος επίσης στη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και στην πανηγυρική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ.

Την χορωδία διευθύνει από την ίδρυση της η Έλενα Δρουκοπούλου.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.