Χαρίτσης: Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό «συγκεφαλαιώνει τη διττή αποτυχία της κυβέρνησης» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως σημειώνει, «από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την άλλη, η  διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων».

Κατά τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη «ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις.

Παγιδευμένη ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Χαρίτσης θεωρεί πως «μοναδική λύση για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.