Απίστευτο: Η επίσκεψη σε μουσείο της «έδειξε» τον καρκίνο στον μαστό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοκ προκαλεί ο τρόπος που μία γυναίκα διαπίστωσε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, μέσα σε… μουσείο στο Εδιμβούργο.

Η41χρονη είχε επισκεφτεί το μουσείο «Παραισθήσεων» (Camera Obscura &World of Illusions) με την οικογένειά της τον περασμένο Μάιο, όπου κοιτάζοντας την εικόνα από τη θερμική κάμερα διαπίστωσε ένα κόκκινο σημάδι στο στήθος της.

«Μπήκαμε στο δωμάτιο με τις θερμικές κάμερες και όπως όλος ο κόσμος εκεί μέσα, άρχισα να κουνάω τα χέρια μου, κοιτάζοντας τις εικόνες που σχηματίζονταν. Ενώ έκανα αυτές τις κινήσεις, παρατήρησα ένα κόκκινο σημάδι θερμότητας να βγαίνει από το αριστερό μου στήθος.

Αρχικά η γυναίκα το θεώρησε παράξενο, αφού παρατήρησε ότι κανένας άλλος δεν είχε ανάλογο σημάδι στο σώμα του.

«Κοιτάζοντας όλους γύρω μου, κανένας δεν έμοιαζε με μένα. Τότε έβγαλα μία φωτογραφία και συνεχίσαμε τη βόλτα μας στο μουσείο», περιέγραψε η γυναίκα.

Ψάχνοντας στη συνέχεια στο διαδίκτυο για να δει, διαπίστωσε ότι οι θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται από ογκολόγους, αφού τους βοηθούν στη διάγνωση του καρκίνου.

«Είδα πολλά άρθρα για τον καρκίνο του μαστού και τις εικόνες από θερμικές κάμερες», είπε η ίδια και επικοινώνησε με τον γιατρό της και διαγνώστηκε με καρκίνο στο μαστό.

«Τελικά διαπίστωσα ότι έχω καρκίνο, ευτυχώς στα αρχικά στάδια», έγραψε σε γράμμα που έστειλε στο μουσείο, στο οποίο ανέφερε ότι έχει κάνει πλέον δύο χειρουργεία ένα για την καταστολή και ένα για την εξάπλωση του καρκίνου.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί χωρίς την κάμερα δε θα ήξερα ποτέ. Το ξέρω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της κάμερας, αλλά εμένα μου άλλαξε η ζωή», κατέληγε το γράμμα.

«Δεν ξέραμε ότι οι θερμικές μας κάμερες έχουν τέτοια δυνατότητα», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την ιστορία της γυναίκας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.