Αντιδήμαρχος Βρασνών: Φιλοξενούμε 2.300 μετανάστες, δεν θέλουμε άλλους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ότι δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες η περιοχή των Βρασνών υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, Θεόδωρος Ιορδανίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης 400 προσφύγων και μεταναστών, από τους κατοίκους και τις τοπικές Αρχές.

Όπως είπε, στα όρια του δήμου Βόλβης φιλοξενούνται τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά 2.300 αιτούντες άσυλο, με την παρουσία τους να έχει δημιουργήσει «παρενέργειες στον τουρισμό».

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση επέμενε στο να διατηρηθεί το ποσοστό αναλογικότητας ανά περιοχή», αλλά αγνοήθηκε.

«Έχουμε κάνει το χρέος μας και δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσουμε στον ίδιο λάκκο και εμείς», δήλωσε κληθείς να απαντήσει στο ποιος θα μοιραστεί το βάρος της φιλοξενίας με τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Συγκρίνοντας τα ποσοστά διαμοιρασμού ανά περιοχή και υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Βόλβης σηκώνει μεγάλο βάρος στη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων είπε ότι, «όσους έχουμε εμείς εδώ δεν έχει όλη η Πελοπόννησος, για να μην πω για τους όμορους δήμους».

Μία επιπλέον διάσταση που έδωσε ο Θ.Ιορδανίδης είναι ότι, κανένας φορέας δεν είχε συνεννοηθεί με τις τοπικές Αρχές για τη μετεγκατάσταση χιλιάδων ανθρώπων στην περιοχή τους.

Όταν όμως του προέβαλαν το γεγονός ότι είχαν υπογραφεί συμβάσεις φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο με ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων της περιοχής, έκανε λόγο για «μειοψηφία επιχειρηματιών» που λειτούργησε αυτόματα και κατηγόρησε τους επιχειρηματίες της παραλιακής της περιοχής που υπέγραψαν τις συμβάσεις ότι «επέλεξαν κέρδος που σημαίνει καταστροφή στη συνέχεια».

«Δε διαμαρτυρηθήκαμε όταν τους έφεραν σε περιοχές μακριά από την παραλιακή» αντέτεινε, και τέλος σημείωσε πως το χειμώνα η αναλογία κατοίκων φιλοξενουμένων είναι 100 προς 1000.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.