Ανοιχτά τα καταστήματα της Πάτρας την Κυριακή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και στην αγορά της Πάτρας, επιτρέποντας τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 3 του μηνός.

Όμως ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών υπενθυμίζει ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Αγωνιζόμαστε για να θεσπίσουμε τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις 3 Κυριακές (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και  για τη συνταγματική κατοχύρωση της αργίας των υπόλοιπων Κυριακών. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ξένες πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα».

Σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα λήξουν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας με ανακοίνωσή του εκφράζει για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο θεσμό, αναφέροντας πως «το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων  δεν είναι προς όφελος ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των καταναλωτών και πλήττει τον θεσμό των Εκπτώσεων συνολικά. Η αγορά απορυθμίζεται με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές που λειτουργούν προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων. Η αποτυχία του θεσμού έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη και η  Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά  την κατάργησή τους.

Στο διάστημα αυτό, δίνεται από τον νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.