Με αυτούς τους 6 τρόπους θα διώξεις την αρνητικότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλοι έχουμε εκείνες τις ημέρες που η λίστα με τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι ατελείωτη και ενώ έχει φτάσει 12 το βράδυ δεν έχεις κάνει ούτε τα μισά από αυτά που είχες σημειωμένα.

Ήθελες να πας γυμναστήριο, να διαβάσεις για την εξεταστική σου, να καθαρίσεις το σπίτι σου και να τελειώσεις και την πτυχιακή σου και το μόνο που έχεις κάνει, είναι να κάθεσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι με το κινητό σου στο ένα χέρι και ένα ντόνατς στο άλλο να χαζεύεις βιντεάκια και να ακούς τραγούδια.

Σε νιώθουμε απίστευτα γιατί είναι άπειρες οι φορές που μας έχει συμβεί αυτό και πάντα στο τέλος της μέρας αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε και να «κλαίμε» που δεν κάναμε απολύτως τίποτα και μας έχουν μείνει ξανά για τη επόμενη μέρα, γι’ αυτό και βρήκαμε 6 τρόπους που θα σε παρακινήσουν να σηκωθείς από το κρεβάτι σου όταν έχεις αυτό το αίσθημα και θα διώξουν την αρνητικότητα.

Δώσε βάση λοιπόν και σήκω από το κρεβάτι σου τώρα!

#1. Βρες παρέα για το γυμναστήριο και τις εργασίες σου

Το να βρεις μία παρέα για να πηγαίνεις στο γυμναστήριο ή να κάνετε μαζί τις εργασίες της σχολής θα σου δώσει ενέργεια, θα σε παρακινήσει και θα μάθεις επιπλέον πράγματα από τις στρατηγικές, τα λάθη και τις εμπειρίες των άλλων. Κανονίστε συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και ημέρες, προκειμένου να «αναγκαστείς» να σηκωθείς από το κρεβάτι.

#2. Επικεντρώσου στον στόχο σου και όχι στο πλάνο

Το πλάνο που έχεις δημιουργήσει δεν είναι ο στόχος σου. Μπορείς να είσαι ευέλικτη με το πλάνο υλοποίησης, όσο έχεις στο νου σου τον κύριο στόχο σου.

#3. Έλεγξε το μυαλό σου

Να είσαι θετική. Οι αρνητικές σκέψεις θα σε επηρεάσουν. Διώξε την αρνητικότητα από το μυαλό σου. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα να συμβούν, αν δεν αφήσεις κανένα περιθώριο για αρνητικές σκέψεις.

#4. Απέφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Όπως ακριβώς οι αρνητικές σκέψεις, έτσι και οι αρνητικοί άνθρωποι θα σε επηρεάσουν, θα σε κρατήσουν πίσω και θα σε κάνουν να χάσεις την αυτοσυγκέντρωση σου. Αν και είναι αρκετά σκληρό για να το πεις, οι αρνητικοί άνθρωποι είναι χάσιμο χρόνου και πραγματικά το μόνο που δεν χρειάζεσαι στη ήδη πολυάσχολη ζωή σου είναι η αρνητικότητα.

#5. Φρόντισε το σώμα σου

Σίγουρα όταν έχεις τις «μαύρες» σου και νιώθεις πως δεν θες να κάνεις τίποτα απολύτως το τελευταίο που θες είναι είσαι άρρωστη και να μην μπορείς να «πάρεις τα πόδια σου». Μην προσπερνάς γεύματα και φάε υγιεινά. Ποτέ μη διαβάζεις, δουλεύεις ή πηγαίνεις γυμναστήριο με άδειο στομάχι. Φρόντισε το σώμα σου, κοιμήσου αρκετά και προπονήσου.

#6. Μάθε από τα λάθη σου

Τα λάθη και η αποτυχίες συμβαίνουν, αλλά είναι μέρος του ταξιδιού σου. Ακόμα και όταν αποτυγχάνεις ή να κάνεις κάποιο λάθος, παρέμεινε θετική. Αξιολόγησε την κατάσταση, τι συνέβη, τι πήγε στραβά, τι θα μπορούσες να έχεις κάνει καλύτερα και πώς θα το χειριστείς την επόμενη φορά; Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.