Σε αδιέξοδο 300 επικουρικοί εργαζόμενοι στην Πρόνοια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπόμνημα στα Υπουργεία και τους φορείς απέστειλε η Πανελλαδική Επιτροπή των Επικουρικών στην Πρόνοια στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν διαπραγματεύονται το δικαίωμα στην εργασία.

Όπως καταγγέλλουν οι αστοχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού στην Πρόνοια, 31.12.2019 αποτελούν τους λόγους κατάρρευσης των δομών σε όλη την Ελλάδα.

Την Τρίτη, 15 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα της «Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών»’, δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μιχαηλίδου, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα ακόλουθα θέματα.

– Σοβαρή υποστελέχωση περίπου στο 50% και μάλιστα, όλων των Προνοιακών μονάδων πανελλαδικά.

– Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων που ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

– Η ήδη υπάρχουσα υποβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες των πολυπληθών δομών, σε παιδιά και άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και ψυχονοητικές διαταραχές, που οδηγεί τελικά στην απαξίωση των Κέντρων Πρόνοιας, αλλά και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

– Η συνεχής εδώ και 5 χρόνια, ακατάπαυστη παροχή φροντίδας που προσφέρουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι σε άτομα με βαριές αναπηρίες.

– Η υψηλή επικινδυνότητα στην υγεία και ασφάλεια των ασθενών, που είναι βέβαιο και με μαθηματική ακρίβεια, ότι προκύπτει με τη διακοπή της θητείας των 300 Επικουρικών στις 31/12/2019.

– Ο εκσυγχρονισμός στις δομές, με βάση τις Ευρωπαϊκές επιταγές διεθνών συμβάσεων για τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ, που έχει ήδη επικυρωθεί από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Ν. 4074/12 άρθρο 28 ‘’Ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και Κοινωνική Προστασία’’.

Στα τόσο σοβαρά αυτά θέματα, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι δεν πήραν καμιά απάντηση που να ικανοποιεί τα αιτήματά τους από την υφυπουργό, η οποία έχει μάλιστα στο διάστημα αυτό τη δυνατότητα νομοθέτησης και επανατοποθέτησης της Πρόνοιας σε ορθότερη βάση. Καλούν το υπουργείο Εργασίας την ουσιαστική του τοποθέτηση και επίλυση των ζητημάτων σε νέα συνάντηση.

 

dikaiologitika

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.