Στο ΣτΕ προσέφυγε ξανά η Βασιλική Θάνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε, εκ νέου, η Βασιλική Θάνου, τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με αίτημα να ακυρωθεί η πράξη διορισμού της νέας διοίκησης της Επιτροπής.

Η Βασιλική Θάνου στο κείμενο της προσφυγής επικαλείται λόγους αντισυνταγματικότητας και παραβίασης του ενωσιακού δικαίου. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα εκκρεμεί στο ίδιο δικαστήριο (ΣτΕ) η προσφυγή της με την οποία ισχυρίζεται ότι κακώς απομακρύνθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θάνου: Παράνομες οι πράξεις διορισμού της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Η κυρία Θάνου έχει ήδη χάσει τα ασφαλιστικά μέτρα και το ανώτατο δικαστήριο καλείται πλέον να κρίνει τους τους λόγους που επικαλείται.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση της «οι προσβαλλόμενες πράξεις διορισμού νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία. Συνεπεία τούτου, οι προσβαλλόμενες με την παρούσα αίτηση ακυρώσεως πράξεις, ερειδόμενες επί παράνομων διαπιστωτικών πράξεων, στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες».

Ανάλογη προσφυγή έχει καταθέσει και η τέως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Αννα Ντόκου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.