Σήμερα η πληρωμή των αυξημένων συντάξεων χηρείας για ΙΚΑ και δημόσιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σήμερα  Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, καταβάλλονται οι αυξημένες συντάξεις χηρείας σε όλους τους δικαιούχους που εισπράττουν σύνταξη χηρείας με το σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου πλην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ που καταβλήθηκαν ήδη από την Τετάρτη.

Η αύξηση κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 290 ευρώ το μήνα για το Δημόσιο και στα 208 για τους ασφαλισμένους του πρ. ΙΚΑ.

Η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων ολοκληρώθηκε και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αυξημένες κατά 40% συντάξεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους αύριο Παρασκευή 27/9 με την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου. Ηδη από την Τετάρτη οι πρώτες αυξήσεις μπήκαν σε δικαιούχους συντάξεων λόγω θανάτου ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι αυξήσεις κατά 40% στις χήρες προκύπτει καθώς αυξάνεται το δικαιούμενο ποσοστό από 50% σε 70% βάσει νομοθετικής ρύθμισης του προηγούμενου Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναφαναφοράς των συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) και απεστάλησαν σήμερα τα αρχεία πληρωμών για την αύξηση των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70%, προκειμένου να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.