Περιστέρι: Δεκάδες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στους δρόμους της πόλης!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρωτόγνωρες εικόνες στο Περιστέρι από δεκάδες μουσουλμάνους να αυτομαστιγώνονται λόγω θρησκευτικής τους εορτής, όπως επιτάσσει το δικό τους έθιμο.
Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, ένα έθιμο με εικόνες που εκπέμπουν βία, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται.
Η Ασούρα είναι η επέτειος θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα, τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ.
Πρόκειται για σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην… Ελλάδα. Πως άλλωστε θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας από αυτή την εορτή.
Στην Ελλάδα, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, όπου τηρήθηκε το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν.
Δεκάδες πιστοί από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν αυτομαστιγώθηκαν, χρησιμοποιώντας μαστίγια με ιμάντες, όπως προβλέπει το έθιμο της Ασούρα.
Στις άκρες τους συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα, που προκαλούν αιμορραγία. Η Ασούρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.