Πάτρα: Βαρυποινίτης στις άδειες του έκανε ληστείες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eνεργό ρόλο φαίνεται πως είχαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη δράση βαρυποινίτη εγκλείστου φυλακών, ο οποίος κατά την διάρκεια των αδειών που λάμβανε διέπρεξε τουλάχιστον δυο ληστείες. μια στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στο Αστικο ΚΤΕΛ Πάτρας και μια ακόμα στις 24 Μαρτίου του ιδιου έτους,  στο Ναύπλιο Αργολίδας. 

Πρόκειται για 39χρονο βαρυποινίτη, που ξεσκεπάστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Ναυπλίου με τη συνεργασία των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Κατά της προανακριτική διαδικασία εντοπίστηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τουλάχιστον 3 Σωφρωνιστικούς υπαλλήλους, η εμπλοκή των οποίων ερευνάται.

Σε βάρος του έγκλειστου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία -περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του – για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα:

την 27.02.2019 διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας,

την 24.03.2019, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του  επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες (9.9.2019) στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και (65) φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.