Πάτρα: Επιστροφή στα θρανία – Με ελλείψεις και κενά χτυπά το πρώτο κουδούνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για μαθητές και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα.

Με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού, σήμανε η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, που φέτος αρχίζει με κενά και ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

 Για αυριο Πέμπτη η ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στις 12.30 το μεσημέρι. 

Πάτρα: Ανεπαρκείς οι σχολικές υποδομές

Σήμερα, μόνο στο Δήμο Πατρέων, λείπουν  1.000 εργαζόμενοι, κυρίως εργατοτεχνίτες. Στην καθαριότητα των σχολείων κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβάσεις «ανά σχολική περίοδο» (10 μήνες ετησίως) και μέσο όρο αμοιβής 300 ευρώ το μήνα, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

“Οι Σχολικοί Τροχονόμοι θεωρούνται «εθελοντές» και αποζημιώνονται με 170 ευρώ το μήνα. Το προσωπικό σίτισης, φύλαξης κ.λπ. είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Στο Δήμο μας οι σχολικές κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς. Δεκάδες νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλα μισθωμένα ιδιωτικά κτίρια, που δεν διαθέτουν λειτουργικά προαύλια, ούτε τις στοιχειώδεις υλικοτεχνικές υποδομές”, τόνισε ο ίδιος.

Κενές θέσεις στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έκανε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) είναι ανάγκη να καλυφθούν άμεσα 410 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Αχαΐας, προκειμένου η σχολική χρονιά να ξεκινήσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα για όλους τους μαθητές.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.