Πάτρα: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την άνοια και την νόσο Alzheimer. Ο φετινός τίτλος της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης είναι «Ας μιλήσουμε για την Άνοια», με σκοπό την ενίσχυση της φωνής των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους και την καταπολέμηση του στίγματος που συνοδεύει την νόσο.

Στα πλαίσια αυτά, για άλλη μια χρόνια, το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«Φροντίζω» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιεί στην Πάτρα,  20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Άνοια και την N Alzheimer. Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν επετειακό χαρακτήρα μιας και το «Φροντίζω» κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας (2009-2019) και προσφοράς σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με άνοια και οι οικογένειες τους.

 

Το Σάββατο 21.09 (Παγκόσμια Ημέρα νόσου Alzheimer), στις 11.00 π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα), θα διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση με ενδιαφέρουσες ομιλίες  γύρω από νεότερα δεδομένα για την άνοια και την νόσο Alzheimer. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι Διαγενεακού Παιχνιδιού, με τίτλο: «παίΖουμε χωρίς ηλικία», το οποίο θα υλοποιήσει η μη κερδοσκοπική οργάνωση Challedu, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μέσω  παιχνιδιού παιδιά με ηλικιωμένους και άτομα με άνοια.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα», που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώ θα υπάρξει και απονομή τιμητικών βραβείων σε πρόσωπα και φορείς για την προσφορά τους στο σωματείο Φροντίζω.

 

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2019 τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ν.Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2610 240242 ή να στέλνετε στο info@frodizo.gr

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

 

Συντονιστής: Χαροκόπος Αντώνιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Γ’ Αντιπρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ

 

10.45-11.00: Προσέλευση-Εγγραφές

11.00-11.15: Χαιρετισμοί-Έναρξη

11.15-11.30: Βραβεύσεις Φορέων

 

11.30-11.50: «Άνοια: Ο άνθρωπος πέρα από την ασθένειά του»

Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Επ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών-Υφηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου

11.50-12.15: «Απολογισμός Προγράμματος Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα-Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την άνοια στην Πάτρα»-*Το έργο υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Μαρία Φρούντα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω

 

12.15-12.40: «10 χρόνια ΦΡΟΝΤΙΖΩ-Προσφορά και υποστήριξη στην Τρίτη ηλικία και την Άνοια»

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Γενικός Διευθυντής,  Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω

 

12.40-13.00: «παίΖΟΥΜΕ και σχεδιάΖΟΥΜΕ παιχνίδια για την άνοια- χτίΖΟΥΜΕ γέφυρες ζωής»

Ασημίνα Μπρούζου, Ιδρυτικό μέλος, Game-designer , Challedu- inclusion | games | education

 

13.00-13.15: Συζήτηση-Ερωτήσεις

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.